| Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládouRecept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - nepečené a mražené.
        K přípravě „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 160 ml smetany se 40% tuku      180 ml mléka      160g čokolády se 70% kakaa      100g mátové čokolády      3 lžíce třtinového cukru      70g čerstvé máty.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládouRecept na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou:Smetanu smíchejte s většinou mléka (stranou si nechte tak 50ml, které uložíte do ledničky) a přidejte všechnu mátu. Oslaďte 3 lžícemi třtinového cukru a ohřívejte na mírném plameni za občasného míchání cca 10 minut.    Mezitím si do tepluvzdorné mísy (nejlépe ne nerezové) nalámejte 160g čokolády s vysokým obsahem kakaa. Mísu postavte na hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny a nechte čokoládu rozpustit.  Přes jemné sítko přelijte mátovou smetanu do rozpuštěné čokolády a pomocí stěrky vymíchejte v kompaktní směs.    Zatímco směs chladne, nakrájejte pomocí ostrého nože (nejlépe keramického) mátovou čokoládu na malé kousky.    Jakmile mátový krém úplně vychladne, přímíchejte k němu odložené mléko.    Směs přelijte do zmrzlinovače a nechte ho běžet asi tak 35 minut.    Přimíchejte nalámanou čokoládu a uložte v uzavřené nádobě do mrazničky. Každých 20 minut zmrzlinu pořádně promíchejte, až bude mít tu správnou konzistenci.    Naservírujte do pohárů či oplatkových misek a ozdobte lístky máty a čokoládou.
 
 Poznámka k receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou:
 Tipy a triky k tomuto recceptu, stejně jako kompletně rozfocený postup najdete na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz    Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/matova-zmrzlina-s...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: K@tka                      Datum vložení: 12.11.2012                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Nepečené a mražené 
                      Suroviny: 160 ml smetany se 40% tuku      180 ml mléka      160g čokolády se 70% kakaa      100g mátové čokolády      3 lžíce třtinového cukru      70g čerstvé máty |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na „studená delikatesa“: mátová zmrzlina s čokoládou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď „Studená delikatesa“: Mátová zmrzlina s čokoládou
 
 
 | 
    
      | 
 |