|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mlékaRecept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
        K přípravě Štrúdl, závin z vína nebo mléka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 •800g (1 kg) hladká mouka 00  •500g (600 g) 100% tuk  •3 vejce (3 vejce)  •200 ml (250 ml) bílého vína, NEBO!!! mléka  •Sůl  •.  •Náplň na 1ks:  •Strouhanka 2 PL  •Jablka asi ¼ kg  •Rozinky  •Cukr písek 2-3 PL  •Skořice 1 KL  •Ořechy sekané.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Štrúdl, závin z vína nebo mlékaRecept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka:Do osáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je zapracujeme. Postupně přiléváme tekutinu a až posléze těsto zpracujeme na vále rukama.  Těsto uložíme do chladu a připravíme si jablka na náplň. Omytá můžeme okrájet a nastrouhat na velké slze, či nakrájet na kostičky. Můžeme je trošku podlábit a slít uvolněný mošt.  Těsto rozdělíme na 6 (8) ks a rozválíme na pomoučeném vále. Pláty naplníme, zavineme (spoje napřed potřeme vodou) a upečeme na suchém plechu při 200°C.    Poznámka:  Těsto není třeba hníst úplně dohladka… Kousky tuku v těstě nejsou na škodu a takové těsto více „listuje“    Tento štrúdl se NEroluje!!! Na střed pásu těsta se dá náplň a kraje se přehnou přes sebe. Tím se předejde srazku (brousku) který se vytvoří, když těsto zavinete s náplní dohromady.    Závin par excellence je z kompotových broskví (meruňek) s marcipánovou vložkou
 
 Poznámka k receptu na Štrúdl, závin z vína nebo mléka:
 Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…  Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…  Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…  Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Štrúdl, závin z vína nebo mléka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: casino                      Datum vložení: 13.09.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády 
                      Suroviny: •800g (1 kg) hladká mouka 00  •500g (600 g) 100% tuk  •3 vejce (3 vejce)  •200 ml (250 ml) bílého vína, NEBO!!! mléka  •Sůl  •.  •Náplň na 1ks:  •Strouhanka 2 PL  •Jablka asi ¼ kg  •Rozinky  •Cukr písek 2-3 PL  •Skořice 1 KL  •Ořechy sekané |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Štrúdl, závin z vína nebo mléka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Štrúdl, závin z vína nebo mléka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Štrúdl, závin z vína nebo mléka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |