|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkamiRecept na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg srnčí kýty  3 mrkve  3 petrželové natě  1 celer  4 kuličky jalovce  2  bobkové listy  6 hřebíčků  4 kuličky nového koření  čtvrt litru hovězího vývaru  2 velké lžíce brusinek  1 stroužek česneku  1 cibule  sůl  pepř  olej.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkamiRecept na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami:Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme do hrnce zeleninu s rozetřeným česnekem a pomalu vaříme společně se čtvrt litrem vývaru. Osolíme. Do gázy zabalíme nové koření, hřebíček, jalovec a bobkové listy. Svážeme nití do uzlíčku  a vložíme do hrnce se zeleninou. Odležené maso orestujeme ze všech stran vcelku na  pánvi do hněda. Poté vložíme do pekáče, trošku podlijeme vodou a na 175 stupňů necháme 15 minut dopéct. Po vyjmutí z trouby maso z pekáče vyděláme a do zbylého výpeku přidáme rozvařenou zeleninu a brusinky a chvíli ještě povaříme. Pokud chceme omáčku jemnější(je to lepší) ručním mixérem pomeleme. Maso nakrájíme(nevadí, když bude vevnitř růžové, právě naopak. Bude tak šťavnaté.) Podáváme s bramborovým, špekovým knedlíkem nebo s bramborovými noky.
 
 Poznámka k receptu na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami:
 Veronika09: Nádhera jen polykám naprázdno,ale v mrazáku srnčí  čerstvé kýty jsou ,takže brzy přibude fotečka .
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Veronika09                      Datum vložení: 28.09.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 1 kg srnčí kýty  3 mrkve  3 petrželové natě  1 celer  4 kuličky jalovce  2  bobkové listy  6 hřebíčků  4 kuličky nového koření  čtvrt litru hovězího vývaru  2 velké lžíce brusinek  1 stroužek česneku  1 cibule  sůl  pepř  olej |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srnčí kýta na styl svíčkové s brusinkami
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |