|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Špecle zapečené s cibulkou a sýremRecept na Špecle zapečené s cibulkou a sýrem je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Špecle zapečené s cibulkou a sýrem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na špecle:  2 hrnky polohrubé mouky  1 hrnek mléka  2 vejce  sůl      200g gazdovské slaniny  200g sýru  3 velké cibule  1/2 sáčku majoránky  1pl sádla.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Špecle zapečené s cibulkou a sýremRecept na Špecle zapečené s cibulkou a sýrem:Na špecle si smícháme suroviny. Těsto nesmí být řídké a téct, musí tvořit "bublinky".  Do hrnce dáme vodu a osolíme, přivedeme k varu. Těsto do vřící vody protlačíme haluškovačem, nebo šikovnější, ručně pomocí prkýnka a nože, či jinak.   Zlehka promícháme, po vyplavání na hladinu, vaříme ještě 7-10 minut.   Přecedíme a propláchneme studenou vodou.  Cibule očistíme, nakrájíme na větší kostky, slaninu nakrájíme na kostky a sýr nastrouháme na hrubo.  Na  pánev dáme rozpustit sádlo, přidáme slaninu, krátce osmahneme. Přidáme nachystané cibule. Restujeme 5 minut, přidáme majoránku, necháme rozvonět a odstavíme.  Do pánve přisypeme nachystané špecle, důkladně promícháme. Nasypeme do zapékací misky, či pekáče, zasypeme na hrubo nastrouhaným sýrem.  Troubu vyhřejeme na 200°C, zapékáme dokud se sýr nerozpustí a lehce nezezlátne.
 
 Poznámka k receptu na Špecle zapečené s cibulkou a sýrem:
 vypadá to dobře  tam kde je slaninka je vždy pošušňání  ukládám na později
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Špecle zapečené s cibulkou a sýrem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: nofrona  (nofrona)                      Datum vložení: 28.01.2013                      Počet porcí: 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: Na špecle:  2 hrnky polohrubé mouky  1 hrnek mléka  2 vejce  sůl      200g gazdovské slaniny  200g sýru  3 velké cibule  1/2 sáčku majoránky  1pl sádla |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Špecle zapečené s cibulkou a sýrem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Špecle zapečené s cibulkou a sýrem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Špecle zapečené s cibulkou a sýrem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |