|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanouRecept na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Šmakoun Natur 1/2 balení (to znamená 100g),   koření Grilovaná zelenina 1 lžička,  sojová omáčka 1 lžička,  sůl,  žampiony 2ks,  pórek,  česnek stroužek,  rajče střední,  cuketa (já dala okurku),  zelená cibulka (naťovka),  mouka hladká 1 lžička,  smetana na vaření 10% asi 2dcl..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanouRecept na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou:Šmakouna nakrájíme na silnější proužky a v misce smícháme se sojovou omáčkou a gril. kořením a necháme chvilku odstát.  Mezitím si zeleninu nakrájíme na větší kusy a ponecháme stranou.  Na  pánvi si rozehřejeme olej a vložíme po částech zeleninu. Začneme žampiony a cuketou, orestujeme, přidáme česnek a po krátkém orestování vložíme šmakouna. Necháme za častého a opatrného míchání pár minut restovat, pak zlehka posypeme moukou. Jemně mícháme a pak zalijeme smetanou (ne ledovou). Dle chuti můžeme přidat kousek Natur zeleninového bujonu, nebo jen přisolit.  Pak necháme vše asi 5-7 min pomalu provařit (tekutinu dle potřeby doplňujeme vodou) dohusta a nakonec vmícháme rajčata a pór. Necháme jen přejít varem, přidáme zelenou cibulku a podáváme.  Zelenina by měla být takzvaně na skus a ne rozvařená.  Jako příloha se hodí bageta, brambory,....pro mě i rýže, kuskus, bulgur,...
 
 Poznámka k receptu na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou:
 Jídlo je mé vlastní a zrodilo se z momentální chuti a možností zeleniny.  Přiznám se, že já jsem na pánvičce začala nikoliv olejem, ale kouskem na jemno nakrájeného špeku, ale musím přiznat, že tam byl až zbytečný ;-).
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: mirca75                      Datum vložení: 15.08.2010                      Počet porcí: 1porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: Šmakoun Natur 1/2 balení (to znamená 100g),   koření Grilovaná zelenina 1 lžička,  sojová omáčka 1 lžička,  sůl,  žampiony 2ks,  pórek,  česnek stroužek,  rajče střední,  cuketa (já dala okurku),  zelená cibulka (naťovka),  mouka hladká 1 lžička,  smetana na vaření 10% asi 2dcl. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakoun (shmaky) směs se zeleninou a smetanou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakoun (Shmaky) směs se zeleninou a smetanou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |