|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Slané trojúhelníčkyRecept na Slané trojúhelníčky je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Slané trojúhelníčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 těsto :  500 ml vlažného mléka   100ml oleje   800g polohrubé mouky   1 kostka droždí  (42g)  1 lžička cukru  2.5 lžičky soli    Základní náplň: 15 stroužků prolisovaného česneku , 125 g hery , 3 žloutky, sůl dle chuti.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Slané trojúhelníčkyRecept na Slané trojúhelníčky:Nejprve si uděláme kynuté těsto.     Pro začátečníky popíšu: Do větší mísy si navážím 800 g polohr. mouky přidám sůl, cukr, nadrobím droždí. Poté promíchám vařečkou a přiliju vl. mléko (nesmí být horké ani studené ) a olej a propracuju nejprve  vařečkou poté rukou. Těsto by se nemělo lepit na mísu pokuď lepí tak přisypeme mouku a propracujeme znovu.     Poté těsto přikryju čistou utěrkou a odnesu do peřin kde nechám vykynout (musí alespoň zdvojnásobit svou hmotnost )       po vykynutí vyklopíme na vál rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu rozválíme placku kterou pomažeme náplní, zarolujeme jako roládu a krájíme šikmo nožem trojúhelníky které ještě z vrchu pomatláme zbylou náplní a přesuneme na plech vyložený peč. papírem (bez mezer )  kde necháme dalších 30 min. kynout.     Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.
 
 Poznámka k receptu na Slané trojúhelníčky:
 Naplnit to můžeme různě dle chuti a fantazie. Já jsem třeba do zákl. nádivky přidala kečup a strouhaný sýr a trojúhelníčky byly ještě lepší, příště zkusím i se šunkou.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Slané trojúhelníčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: sipkulka                      Datum vložení: 26.10.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ostatní 
                      Suroviny: těsto :  500 ml vlažného mléka   100ml oleje   800g polohrubé mouky   1 kostka droždí  (42g)  1 lžička cukru  2.5 lžičky soli    Základní náplň: 15 stroužků prolisovaného česneku , 125 g hery , 3 žloutky, sůl dle chuti |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na slané trojúhelníčky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Slané trojúhelníčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Slané trojúhelníčky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |