| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
        Recept na Ropa Vieja - Staré šaty je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Ropa Vieja - Staré šaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2  bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či  mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu..       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Ropa Vieja - Staré šaty
      Recept na Ropa Vieja - Staré šaty: Dobře, přidávám originál kubánský recept, jak jsem ho kdesi opsal.  Řízky z hovězího naklepat asi na 1 cm tloušťku, osolit, opepřit a ocibulit" z obou stran, opéct na  pánvi do hněda, asi 10 minut.  Vmíchat Sofrito, sůl, rajskou šťávu, a bobkový list, olivy, římský kmín, sůl.  Přiklopit a péct v troubě 175°C pod poklicí do měkka, asi 2 1/2 hodiny.  Potom nechat vychladnout aby to nepálilo a rukama či dvěma vidličkama rozcupovat na drobno.   Uvést znovu do varu, přidat mrkev a celer, podusit do měkka, přidat hrášek a prohřát.  Podávat ve věnečku rýže, nejlépe druhý den.
  Poznámka k receptu na Ropa Vieja - Staré šaty: Sofrito  2 lžíce olivového oleje, 3 hrnky pokrájené cibule, 3 hrnky různobarevných paprik,1 jalapeňo paprička (nebo ne), 5 stroužků česneku, 1/2 hrnku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1 lžíce rajského protlaku, sůl a pepř, šťáva z 1 limetky.  Vše vrazíme do mixeru a učiníme z toho pastu.  Strašně se omlouvám, je toho moc, vše podle kubánského originálu a ani jsem nad tím nepřemýšlel. Tady je to v menším množství:  1 lžička olivového oleje, ¼ hrnku hrubě pokrájené cibule, ½ papriky jakékoli barvy, ½ jalapeňo papriky, odsemeněné a od bílého uvnitř očištěné (to pálí nejvíc),1 stroužek česneku, trošku zeleného koriandru (nahradí petrželka), 1/2 lžičky rajského protlaku (nebo klidně vynechte), sůl, pepř, a limetkovou šťávu podle chuti      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ropa Vieja - Staré šaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Drobek  (Michal)                      
 - Datum vložení: 21.04.2009                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      
 - Suroviny: 1-1,25kg hovězí roštěné, sušená cibule v prášku, řepkový olej, 1/2 hrnku sofrito (recept níže), 0,5 l rajské šťávy z plechovky, 2  bobkové listy, 4 řapíky celeru i s listy, 3 mrkve, 1 hrnek čerstvého či  mraženého hrášku, 3 lžíce hrubě posekaných oliv, 1/4 lžičky římského kmínu.
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ropa vieja - staré šaty,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ropa Vieja - Staré šaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ropa Vieja - Staré šaty
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |