|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Ptáčky - Neptáčky z kližkyRecept na Ptáčky - Neptáčky z kližky je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Ptáčky - Neptáčky z kližky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 ¾ kg hovězí kližky   4 lžíce plnotučné hořčice   10 dkg  slaniny  2 nakládané kyselé okurky   2 vařená vejce natvrdo  1 lžice sádla   1 větší cibule   1 lžíce hladké mouky   1 větší mrkev  ½ menšího celeru  koření: - 7 kuliček pepře a nového koření, 3  bobkové listy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Ptáčky - Neptáčky z kližkyRecept na Ptáčky - Neptáčky z kližky:Hovězí kližku nakrájíme na velikost jednotlivých porcí. Každý kousek masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli a zeleninu nakrájíme na menší kousky, slaninu na kostičky. Na rozpáleném sádle orestujeme cibuli spolu se slaninou a vložíme maso, které zprudka po všech stranách opečeme. Pak přidáme celer s mrkví, koření,  kyselé okurky nakrájené na kousky, podlijeme a dusíme do měkka.  Když je maso hotové, vyndáme ho na talíř, z kastrolu odstraníme jednotlivá koření a přidáme lžíci hladké mouky. Zředíme vodou do požadované hustoty a všechno dohromady rozmixujeme.  Chvíli omáčku povaříme a  vložíme zpátky maso.  Vejce natvrdo a kyselou okurku nakrájíme na drobno, vmícháme opatrně do omáčky a již nevaříme.  Podáváme s knedlíkem nebo rýží ozdobené vajíčkem a kyselou okurkou.
 
 Poznámka k receptu na Ptáčky - Neptáčky z kližky:
 rychlý, dobrý recept, díky za něj
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Ptáčky - Neptáčky z kližky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Kroupovka  (Květa)                      Datum vložení: 11.08.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: ¾ kg hovězí kližky   4 lžíce plnotučné hořčice   10 dkg  slaniny  2 nakládané kyselé okurky   2 vařená vejce natvrdo  1 lžice sádla   1 větší cibule   1 lžíce hladké mouky   1 větší mrkev  ½ menšího celeru  koření: - 7 kuliček pepře a nového koření, 3  bobkové listy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na ptáčky - neptáčky z kližky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Ptáčky - Neptáčky z kližky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Ptáčky - Neptáčky z kližky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |