|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Pribiňákové koblížkyRecept na Pribiňákové koblížky je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
        K přípravě Pribiňákové koblížky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 vanilkové pribiňáky po 80 g  2 vejce  150-170 g hladké mouky  1/2 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody  1 lžíce rumu  skořicový cukr  olej nebo sádlo na smažení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Pribiňákové koblížkyRecept na Pribiňákové koblížky:Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a solí. Vejce promícháme s pribináčkem, přidáme suché suroviny a vše krátce promícháme metličkou.  V širším kastrolku nebo ve fritéze rozehřejeme sádlo nebo olej na 170°C, hladina tuku musí být dostatečně vysoká, aby v něm mohly koblihy volně plavat.  Z těsta odkrajujeme malou lžičkou kousky, ze kterých v ruce potřené olejem tvarujeme kuličky. Ty ihned vhazujeme do rozehřátého tuku a smažíme dozlatova ze všech stran (cca 4 minuty). Ve studeném oleji namáčejte také lžičku, kterou odkrajujete těsto. Koblížky můžete do oleje shazovat přímo ze lžičky, ale nebudou všechny tak kulaté. V oleji musí mít dostatek místa, aby mohly volně plavat a otáčet se, během smažení hodně naskočí. Po usmažení koblížky necháme jen krátce okapat na papírové utěrce a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.  Koblížky s pribináčkem jsou jednoduché a rychlé na přípravu. Během smažení krásně napuchnou, nemají žádnou náplň a mně se na nich nejvíc líbilo, že nejsou moc sladké. Pokud máte raději sladší dezerty, doporučuji do těsta přidat jedno nebo dvě balení vanilkového cukru.  Některé usmažené koblížky jsem plnila injekční stříkačkou jahodovou zavařeninou, některé částečně pomazala lemon curd a obalila čokoládovým zdobením
 
 Poznámka k receptu na Pribiňákové koblížky:
 Recept jsem našla mezi starými výstřižky, bylo v něm 200 g přibiňáku, což jsem neměla, rozdíl jsem nahradila rumem.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Pribiňákové koblížky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: hosta                      Datum vložení: 08.04.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Smažené 
                      Suroviny: 2 vanilkové pribiňáky po 80 g  2 vejce  150-170 g hladké mouky  1/2 lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody  1 lžíce rumu  skořicový cukr  olej nebo sádlo na smažení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na pribiňákové koblížky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Pribiňákové koblížky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Pribiňákové koblížky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |