|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Omáčka ze salátových okurekRecept na Omáčka ze salátových okurek je zařazen v kategorii omáčky.
        K přípravě Omáčka ze salátových okurek budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 cca 800 g šalatových uhoriek - hadovky, príp. prerastené nakladačky  50 g masla (olej, sádlo...)  50 g hladkej múky  cca 500 ml mlieka  soľ  biele korenie  kôpor  citrón - ocot  cukor  príp. šľahačka, smotana na varenie.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Omáčka ze salátových okurekRecept na Omáčka ze salátových okurek:Uhorky očistíme, nakrájame, príp. nastrúhame na slzičkovom strúhadle. (U nás preferujeme pokrájané.) Z väčších odstránime semená.  Na masle osmažíme múku, prilejeme mlieko, rozšľaháme a uvedieme do varu. Trpezlivo pomaly prevárame, vhodíme uhorky, prevaríme - (niekto rád veľmi mäkké, niekto na skus). Osolíme, okoreníme, ku koncu vhodíme kôpor. Doladíme chute citrónom - octom a cukrom.  Hustotu omáčky si každý môže upraviť podľa svojich zvyklostí ďalším pridaním mlieka.  Je vhodné vylepšiť omáčku šľahačkou, smotanou na varenie.
 
 Poznámka k receptu na Omáčka ze salátových okurek:
 Podávame napr. s vareným hovädzím  a knedľou, zemiakmi, cestovinou a pod. Tak isto varím z cukiny, ale iba mladej, malej - do priemeru 3 cm.  U nás neodmysliteľne patrí k letu, omáčku ma naučila variť svokra - tchýně. Ona uhorky krájala na milimetrové plátky.  Vyhľadávač mi vyhodil iba omáčky z kyslých uhoriek, predpokladám, že tento recept tu teda nie je.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Omáčka ze salátových okurek, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: magdalenka                      Datum vložení: 14.09.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Omáčky 
                      Suroviny: cca 800 g šalatových uhoriek - hadovky, príp. prerastené nakladačky  50 g masla (olej, sádlo...)  50 g hladkej múky  cca 500 ml mlieka  soľ  biele korenie  kôpor  citrón - ocot  cukor  príp. šľahačka, smotana na varenie |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na omáčka ze salátových okurek,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Omáčka ze salátových okurek - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Omáčka ze salátových okurek
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |