|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Nehnětený chleba "by voko"Recept na Nehnětený chleba "by voko" je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Nehnětený chleba "by voko" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 3 hrnky hladké mouky  2 hrnky žitné mouky  1 lžíce práčku do pečiva  1 lžíce droždí  1 lžíce soli (nebo více podle chuti)  1 lžička kmínu  2.5 hrnky teplé vody.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Nehnětený chleba "by voko"Recept na Nehnětený chleba "by voko":Smícháme všechny sypké ingredience, a pak přidáme vodu. Zamícháme jenom tak, aby se ingredience spojily, ale těsto bylo stále nevzhledné, ne hladké - spíše mělo konzistenci jako malta. Každopádně těsto nehněteme. Pokud je vody málo, přidáváme po lžících tolik, abychom získali potřebnou konzistenci - záleží to na vlhkosti mouky.  Potom těsto necháme v míse zakryté pokličkou na teplém místě přes noc odpočívat.  Druhý den vyhřejeme troubu na 200 stupňů, vymastíme formu na chleba nebo srnčí hřbet, vykydneme do ní těsto, uhladíme na povrchu, a dáme péci, nejprve na 15 minut, pak snížíme teplotu na 175 stupňů a pečeme ještě asi 20 - 25 minut. Chleba musí znít na poklepání dutě, tak poznáme, že je upečen.  Dobrou chuť.
 
 Poznámka k receptu na Nehnětený chleba "by voko":
 Volně založeno na principu receptu na Chleba bez hnětení ala NYTimes na mamincinyrecepty.cz.    Přidáním prášku do pečiva získáme super nadýchanost, a na povrchu je chleba výborně křupavý. Vynikající pochoutka pro všechny chleboholiky. :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Nehnětený chleba "by voko", kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: LidaD                      Datum vložení: 22.03.2010                      Počet porcí: 8                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 3 hrnky hladké mouky  2 hrnky žitné mouky  1 lžíce práčku do pečiva  1 lžíce droždí  1 lžíce soli (nebo více podle chuti)  1 lžička kmínu  2.5 hrnky teplé vody |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na nehnětený chleba "by voko",
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Nehnětený chleba "by voko" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Nehnětený chleba "by voko"
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |