|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Maminčina vánočkaRecept na Maminčina vánočka je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Maminčina vánočka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 450 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 160 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 žloutky, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 42 g droždí/1 kostka/, špetka soli, 3 dl mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce, tuk na vymazání plechu..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Maminčina vánočkaRecept na Maminčina vánočka:v misce rozdrobíme droždí, přidáme lžíci mouky, lžíci cukru, 5 lžic vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kašičku, necháme na teplém místě asi čtvrt hodiny odpočinout, aby vzešel kvásek. Potom utřeme máslo se zbylým cukrem a přidáme ke kvásku spolu se žloutky, prosátou moukou a špetkou soli. Přisypeme vanilkový cukr a po částech přilijeme vlažné mléko, v míse vařečkou vypracujeme tužší těsto, které přendáme na pomoučený vál a znovu dobře vypracujeme. Nakonec přidáme namočené rozinky a oloupané nasekané mandle. Hladké těsto dáme zpět do mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme alespoň 4 až 5 hodin kynout na teplém místě. Během kynutí těsto občas prohněteme.  Po vykynutí těsto rozdělíme na 9 stejně velkých částí, vyválíme úzké válečky a upleteme vánočku. Nejdříve cop ze 4 dílů, jeho střed trochu zploštíme a na něj položíme cop ze 3 dílů. Nahoru položíme cop stočený ze dvou válečků a jejich konce upevníme dospod, aby se nerozplétaly. Do vánočky zapíchneme zhruba 4 špejle, aby si během pečení udržela tvar.  Na plechu ji necháme ještě asi půl hodiny vykynout. Potom ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oloupanými nahrubo nasekanými mandlemi. Vložíme do vyhřáté trouby 200 stupňů, po 15 minutách zmírníme na 175 stupňů a dopečeme ještě dalších 45 minut. Začne-li se vánočka svrchu připalovat,přikryjeme ji alobalem.
 
 Poznámka k receptu na Maminčina vánočka:
 Zdravíčko   Jsem ve fázi posledního kynutí před vložením do trouby. Poctivé 4 hodiny kynutí s hodinovým intervalem prohnětání. Přidal jsem tam většího malého panáka rumu, uvidíme . Dám vědět, jak to dopadlo. Zítra je velikonoční pondělí, snad  budeme mít cosi na stole. Jeden mazanec a jedna vánočka z 3;2 a ježek na ukončení.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Maminčina vánočka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: kucerova45                      Datum vložení: 22.02.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: 450 g hladké mouky, 300 g hrubé mouky, 160 g moučkového cukru, 200 g másla, 3 žloutky, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 42 g droždí/1 kostka/, špetka soli, 3 dl mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 1 celé vejce, tuk na vymazání plechu. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na maminčina vánočka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Maminčina vánočka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Maminčina vánočka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |