|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Loupáčky s medemRecept na Loupáčky s medem je zařazen v kategorii domácí pekárna.
        K přípravě Loupáčky s medem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300ml mlieka  2 zltka (zloutky)  4-5 PL medu (moze byt menej 2-3)  2 PL tuku (maslo, hera)  vanilkova aroma  citronova kora  400g hladkej muky  100g hladkej spaldovej muky   1/3 kocky drozdia.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Loupáčky s medemRecept na Loupáčky s medem:Postup    PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin.    Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Asi po 45 minutach cesto skontrolujeme, moze byt trochu redsie, az kasovite, potom prisypeme muku a davame pozor na hustotu. Prisypame pomaly po lyziciach (obycajne staci 1-2PL). Vzdy dalsiu lyzicu prisypeme az po uplnom zahneteni vsetkej muky. Konzistencia ma byt taka, ze sa cesto nebude delit na dva kusy, nebude sa lepit na steny pekarne a po zatlaceni prstom musi byt mäkucke a nelepi sa na prst. Po skonceni programu cesto vyberieme na pomucenu dosku, rozdelime na 12kusov. Cesto dalej spracovavame podla jeho kvality, ak je "akurat", tak uz nepodsypavame. Kazdy kusok prehnetieme a ukladame na pomucenu dosku na chvilku oddychnut, cca. 5-10min. Zvycajne ked skoncim s hnetenim posledneho kusa, zacinam so samotnym motanim lupaciek. Pozor, placky sa pri valkani mozu trochu lepit na dosku, lepsie sa s nimi tak pracuje. Ak si podsypete, bude sa vam zle motat. Kazdy zamotany kus este trochu posulame po doske, aby sa pekne vytvarovali do spravneho tvaru. Hned po jednom ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, alebo nejakou inou podlozkou. (Plech takmer nikdy nemastim, pretoze sa mi este nikdy nepodarilo upecene rozky z neho zlozit bez urazu) Mozeme ich aj zahnut, ale potom sa zmesti menej kusov na plech. Po vytvarovani lupaciek nechame kysnut zakryte na plechu este asi 40min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20min.    Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.
 
 Poznámka k receptu na Loupáčky s medem:
 +41
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Loupáčky s medem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: ercicka  (Erika)                      Datum vložení: 13.03.2010                      Počet porcí: 12                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Domácí pekárna 
                      Suroviny: 300ml mlieka  2 zltka (zloutky)  4-5 PL medu (moze byt menej 2-3)  2 PL tuku (maslo, hera)  vanilkova aroma  citronova kora  400g hladkej muky  100g hladkej spaldovej muky   1/3 kocky drozdia |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na loupáčky s medem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Loupáčky s medem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Loupáčky s medem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |