|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkouRecept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 lilky  200 ml smetany  120 g taveného sýra (Pribina s máslem)  2 stroužky česneku  olivový olej  2 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  mléko na povolení  2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček)  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkouRecept na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou:Lilek nakrájíme na cca 1cm silná kolečka, osolíme a necháme odležet čtvrt hodiny. Potom kolečka osušíme papírovou utěrkou, obrátíme, zlehka osolíme a necháme ležet dalších patnáct minut.  Osušená kolečka lilku potřeme z obou stran olivovým olejem a poskládáme na plech. Pečeme asi 20 minut při 200°C.  Mezitím rozehřejeme máslo a až přestane bublat, přidáme hladkou mouku. Prosmahneme a zalijeme smetanou. Snížíme teplotu, přidáme tavený sýr, česnek utřený se solí a zhruba 20 minut při průběžného prošlehávání necháme probublávat, až se vytvoří hustá omáčka, kterou dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Během vaření omáčku povolujeme mlékem.  Opečená kolečka lilku přendáme do zapékací misky, přelijeme sýrovou omáčkou a vrátíme do trouby, kde pokrm zapékáme asi 15 minut.   Podáváme s vařenými brambory, které pokapeme rozpuštěným máslem.
 
 Poznámka k receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou:
 Díky za inspiraci, večer udělám.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 23.07.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 2 lilky  200 ml smetany  120 g taveného sýra (Pribina s máslem)  2 stroužky česneku  olivový olej  2 lžíce másla  2 lžíce hladké mouky  mléko na povolení  2 lžíce nasekaných bylinek dle chuti (nejlépe petrželka, pažitka a libeček)  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Lilek zapečený se sýrovo-smetanovou omáčkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |