| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Kynuté Františky se skořicí
        Recept na Kynuté Františky se skořicí je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Kynuté Františky se skořicí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          400g polohrubé mouky, půl kostky droždí, 200 ml vlažného mléka, 70 g másla, 1 vejce, 2 lžičky mleté  skořice, 40 g cukru, sůl.    Náplň: 100 g rozehřátého másla, 1 vrchovatá lžíce mleté skořice,   70 g moučkového cukru, vejce na potření..       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Kynuté Františky se skořicí
      Recept na Kynuté Františky se skořicí: Do mísy nasypeme mouku, vytvoříme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přilijeme trochu mléka a necháme vzejít.  Po chvíli přidejte ostatni přisady, cukr, sůl, skořici, vejce, rozehřáté máslo se zbytkem mléka a vypracujte.  Necháme vykynout. Poté je na válu vyválejte tak asi 70 x 30 cm.  Zvlášt v misce smíchejte rozpuštěné máslo s moučkovým cukrem a mletou skořicí a povrch plátu potřete.  Delší stranou jej pak stočte jako roládu. Necháme dokynout a ostrým nožem ji rozdělte vždy po 5 cm na pravidelné špalíky.  Kousky nechte dokynout a jednotlivě každý uprostřed shora zaškrťte, nejlépe tupou stranou nože. Pozor, abyste nepřekrojili!    Hotové přeložte na plech s pečícím papírem, většími rozestupy, potřete jejich povrch rozšlehaným vejcem a vložte do trouby. Pečeme při 220°asi tak 15 minut.
  Poznámka k receptu na Kynuté Františky se skořicí: Zdroj: časopis Knihovnička. Jsou moc dobré.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kynuté Františky se skořicí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Betina  (Bětule)                      
 - Datum vložení: 07.06.2010                      
 - Počet porcí: 8-10                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      
 - Suroviny: 400g polohrubé mouky, půl kostky droždí, 200 ml vlažného mléka, 70 g másla, 1 vejce, 2 lžičky mleté  skořice, 40 g cukru, sůl.    Náplň: 100 g rozehřátého másla, 1 vrchovatá lžíce mleté skořice,   70 g moučkového cukru, vejce na potření.
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kynuté františky se skořicí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kynuté Františky se skořicí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kynuté Františky se skořicí
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |