|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Krém ze sladkých brambor a červené čočkyRecept na Krém ze sladkých brambor a červené čočky je zařazen v kategorii polévky.
        K přípravě Krém ze sladkých brambor a červené čočky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 větší sladká brambora, 2 střední mrkve, 1 cibule, 100 g červené čočky, 1 litr vody, sůl, kousek másla, 1 hlava česneku, 10 kuliček nového  koření, 2  bobkové listy.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Krém ze sladkých brambor a červené čočkyRecept na Krém ze sladkých brambor a červené čočky:Brambory a mrkev oškrábeme, pokrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Zeleninu osmahneme na másle a zalijeme vodou. Přidáme oloupané stroužky česneku (kromě 3 stroužků), nové koření, bobkový list a sůl a vaříme do změknutí zeleniny. Pak koření, česnek a cibuli vyndáme a zeleninu rozmixujeme. Pokud chcete mít polévku hladkou a krémovou, je lepší zeleninu rozmixovat a pak propasírovat přes jemné síto. Do krému přisypeme červenou čočku a necháme asi 10 minut provařit. Pokud je polévkový krém příliš hustý, můžeme jej naředit vodou na požadovanou hustotu. Dochutíme solí a rozetřenými třemi stroužky česneku a podáváme.
 
 Poznámka k receptu na Krém ze sladkých brambor a červené čočky:
 Polévkový krém je mírně nasládlý, ale velice zdravý a sytý    http://www.lucasinka.cz/2010/06/cervena-cocka/  http://www.lucasinka.cz/2010/09/brambory-nepostrad...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Krém ze sladkých brambor a červené čočky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Lucasinka  (Lucie Kubikova)                      Datum vložení: 30.12.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Polévky 
                      Suroviny: 1 větší sladká brambora, 2 střední mrkve, 1 cibule, 100 g červené čočky, 1 litr vody, sůl, kousek másla, 1 hlava česneku, 10 kuliček nového  koření, 2  bobkové listy |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na krém ze sladkých brambor a červené čočky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Krém ze sladkých brambor a červené čočky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Krém ze sladkých brambor a červené čočky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |