|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanouRecept na Králík na divoko se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Králík na divoko se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 domácí králík (1,5-2 kg)  2 větvičky  rozmarýnu, 2  bobkové listy,  6 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření  1 velký kelímek zakysané smetany  200 g Lopenické slaniny  2 velké mrkve, 1 velká petržel,   2 střední cibule, ½ střední bulvy celeru   ½ litru zeleninového vývaru  sádlo, sůl, pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Králík na divoko se zakysanou smetanouRecept na Králík na divoko se zakysanou smetanou:Králíka naporcujeme tak, jak nám to vyhovuje. Čerstvý rozmarýn obereme z větviček a nasekáme najemno. Kuličky jalovce rozmáčkneme naplocho nožem a lehce nasekáme. Králičí maso prošpikujeme klínky Lopenické slaniny. Prošpikované králičí maso vydatně posolíme, opepříme. Do tlakového hrnce si dáme rozpustit lžíci sádla a přidáme na hrubé kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, plnotučnou hořčici a opékáme, dokud nám obsah hrnce nezačne zlátnout. Následně přidáme nasekaný rozmarýn a jalovec, bobkový list a nové koření. Necháme provonět a podlijeme vývarem. Na  pánvi si v trošce sádla opečeme ze všech stran porce králíka, aby se nám maso hezky zatáhlo. Takto opečené maso vložíme na orestovanou zeleninu do tlakového hrnce a „tlakujeme“ 30 minut. Křehounké králičí porce poté velmi opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Odstraníme bobkové listy a nové koření a teprve poté obsah hrnce rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme zakysanou smetanu a dobře promícháme. Zahušťovat není třeba - provedla to rozmixovaná kořenová zelenina a zakysaná smetana. Přidáme lžíci másla pro zjemnění a lesk a je hotovo. Dle chuti je možno osolit nebo přisladit. Podáváme s napařeným houskovým knedlíkem.
 
 Poznámka k receptu na Králík na divoko se zakysanou smetanou:
 Díky za skvělý recept! Fantazie!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Králík na divoko se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Colombo65  (Otto Plášek)                      Datum vložení: 03.03.2013                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: 1 domácí králík (1,5-2 kg)  2 větvičky  rozmarýnu, 2  bobkové listy,  6 kuliček jalovce, 6 kuliček nového koření  1 velký kelímek zakysané smetany  200 g Lopenické slaniny  2 velké mrkve, 1 velká petržel,   2 střední cibule, ½ střední bulvy celeru   ½ litru zeleninového vývaru  sádlo, sůl, pepř, 2 lžíce plnotučné hořčice |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na králík na divoko se zakysanou smetanou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Králík na divoko se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Králík na divoko se zakysanou smetanou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |