|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kinder PinguiRecept na Kinder Pingui je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
        K přípravě Kinder Pingui budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Na dva pláty:  6 vajec  6 PL cukru krupice                             6PL teplé vody  6 PL hl. mouky  2 PL hořkého kakaa  1 prášek do pečiva    Smetanový krém:  2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)  2 káv. lžičky  medu  1 vanilkový cukr  1 smetafix  ½ káv. lž. vanilkového aroma (tekutá- nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaj.likéru).    Čokoládový krém:  15 dkg čokolády na vaření  10 dkg hery  1PL vody  2PL oleje    Poleva:  20 dkg  čokolády na vaření  125 g omegy (nebo jiný 100% tuk).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kinder PinguiRecept na Kinder Pingui:Těsto:  Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Pomalu přidáváme vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pomalu přimícháme kakao, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Rozdělíme na dvě poloviny a  pečeme na vymaštěných plechách při 200° ( dělám na pečícím papíru postupně, 2 plechy stejné velikosti nemám ) . Těsto je rychle upečené ( cca 10 minut ) - třeba dávat pozor !!    Krém: Přísady na smetanový krém rozdělit na 2 časti. Vyšleháme 1 šlehačku,  pomalu přidáme   rozpuštěný med (1 lžičku ) , van.aroma a polovinu vanilkového cukru. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený  plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky.   Mezitím  nad  parou rozpustíme čokoládu, potom k ní přidáme heru a olej a dobře spolu promícháme, aby byla vláčná. Když trošku vychladne, naneseme na šlehačkový krém a znovu vložíme do chladu.  Když je čokoláda mírně ztuhlá,vyšleháme druhou polovinu šlehačky s medem, van.cukrem a aromatem, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým upečeným plátem. Polejeme polevou a necháme ztuhnout.  Vrchní plát těsta jsem otočila tak, aby hrbolatá strana byla vespod, rovná nahoře – kvůli nanášení čokol. polevy. Protože vrstva čokolády je poměrně silná, krájíme nožem namočeným v horké vodě.
 
 Poznámka k receptu na Kinder Pingui:
 Recept jsem objevila před nějakou dobou na internetu s tím, že to určitě „někdy” zkusím. Stále jsem ale odkládala, zdálo se mi velmi pracné a časově náročné.  Ale není … A výsledek  stojí zato.  O mnoho lepší a chutnější, než originál !!  Pláty těsta jsem si upekla večer předtím, druhý den jen připravila krémy a polevu.  (čokoládový krém, který se dává mezi smetanové lze nahradit jakýmkoliv jiným, také např. z omegy 125 g, 15 dkg čokolády a lžící prosátého kakaa).
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kinder Pingui, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Sara Kolopa                      Datum vložení: 06.05.2010                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy 
                      Suroviny: Na dva pláty:  6 vajec  6 PL cukru krupice                             6PL teplé vody  6 PL hl. mouky  2 PL hořkého kakaa  1 prášek do pečiva    Smetanový krém:  2 krabičky šlehačky na šlehání (nejlepší je trvanlivá)  2 káv. lžičky  medu  1 vanilkový cukr  1 smetafix  ½ káv. lž. vanilkového aroma (tekutá- nemusí ale být, možno nahradit kapkou rumu nebo vaj.likéru).    Čokoládový krém:  15 dkg čokolády na vaření  10 dkg hery  1PL vody  2PL oleje    Poleva:  20 dkg  čokolády na vaření  125 g omegy (nebo jiný 100% tuk) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kinder pingui,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kinder Pingui - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kinder Pingui
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |