| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Kandovaný zázvor
        Recept na Kandovaný zázvor je zařazen v kategorii ostatní.
        K přípravě Kandovaný zázvor budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          čerstvý  zázvor  cukr.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Kandovaný zázvor
      Recept na Kandovaný zázvor: Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Přendáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny plátky ponořené. Pod pokličkou vaříme za občasného promíchání asi 10 min. Následně vývar opatrně slijeme (uschováme), plátky zalijeme čerstvou vodou a opět 10 min povaříme. Tento postup opakujeme 4x, abychom odstranili část štiplavosti. Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijeme vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidáme cukr. Množství cukru závisí na množství zázvoru a vaší chuti, na ty tři kusy zázvoru, co jsou na fotografii, jsem dala 4 vrchovaté lžíce. Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme do té doby, než se voda zredukuje na hustý sirup, který obalí všechen zázvor a většina tekutiny se vyvaří (trvá to obvykle   20-30 min). Na závěr přendáme na talíř, oddělíme od sebe jednotlivé kousky a necháme zaschnout. Po několika hodinách, když je sirup téměř suchý, můžeme ještě obalit v krupicovém cukru.
  Poznámka k receptu na Kandovaný zázvor: Schované vývary ze zázvoru můžeme použít např. do čaje nebo na přípravu domácí zázvorové limonády.  Recepty na zázvorový čaj:  http://www.toprecepty.cz/recept/17149-zazvorovy-ca...  http://www.toprecepty.cz/recept/15364-zazvorovy-ca...  Recepty na zázvorovou limonádu:  http://www.toprecepty.cz/recept/13360-zazvorova-li...    Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kandovaný zázvor, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: petram                      
 - Datum vložení: 05.05.2012                      
 - Počet porcí: n/a                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Ostatní 
                      
 - Suroviny: čerstvý  zázvor  cukr
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kandovaný zázvor,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kandovaný zázvor - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kandovaný zázvor
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |