|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkemRecept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 husí stehna  husí prsa s kostí a kůží  /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/  sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda    zelí :  půl kila kysaného zelí /domácí/  5 cibulí  3 větší brambory  15 deka uzeného plecka  kachní sádlo  3 stroužky česneku  sůl, kmín, trošku cukru    knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu    bábovka  půl kila polohrubé mouky  30 deka cukru moučka  7 vajec  30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl  3 deci mléka  10 deka mletých ořechů  zbytek kandovaného ovoce  zbytky čokolád  1 prdopeč  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkemRecept na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem:V pátek odpoledne vyjmul jsem husí díly z mrazáku, mírně posolil a nechal rozmrznout. V pozdních nočních hodinách pak naskládal na plech, vydatně prosolil, lehce opepřil a posypal kmínem. Plech zakryl alobalem a uložil k odpočinku do sklepa. Za ranního rozbřesku jsem vyběhl i se všema třema hafanama na procházku, stavil se na tržnici, kde zakoupil kysané zelí... Po návratu domů jsem ještě skočil na kolo a vyrazil pro knedlík... ještě jsem se ho nenaučil, no.. Po příjezdu jsem zapnul troubu, a plech s husíma dílama,které jsem podlil deckem vody, dal - stále zakrytý alobalem - na sporák, na plotýnku, úplně nasporo. V míse utřel žloutky s prdopečem, cukrem, ořechama a tukem, pak přidal mouku, mléko... Do hotového těsta vmíchal sníh z bílků. Nakydal do vytřené a vysypané formy, a toto šoupnul do trouby... V kastrolu na oříšku kachního sádla jsem zezlatil na kostičky nakrájené uzené plecko, když chytlo tu krásnou červenou barvu, nasypal jsem tři nakrájené cibule, a zezlatil. Oškrabal jsem tři větší brambory, nastrouhal na tom hnusném struhadle s hrotama ven, na kašičku. Bramborovou drť jsem vykydal na cibulku s uzeným, posolil, pokmínoval a na mírném ohni a za stálého míchání vařil. Když směs moc houstla, přidával jsem vodu ze zelí. Na bábovce se mezitím udělala tenoučká krusta, kterou jsem propíchal kouskama čokolády. V dalším hrnci jsem opět na kousíčku sádla zpěnil další cibuli, a přidal pokrájené kysané zelí. Trošku podlil vodou a dusil... Po deseti minutách jsem vmíchal hotovou bramborovou spojku /pozná se po chuti a konzistenci, nesmí být cítit syrová brambora, a je to strašné lepidlo... Přidal jsem tři stroužky utřeného česneku a ještě minutku dusil, aby se zelí s bramborama spojilo, a česnek rozptýlil... Pak jsem vytáhl bábovku z trouby, a vrazil do ní - trouby -  husí díly /na plotýnce za skoro dvě hodiny pustily neskutečné množství sádla, ale barva zůstala neesteticky bledá.../. Zelí jsem trošičku přisladil. Nachystal posezení na terase, vyklopil bábovku, napařil knedlíček a servíroval... V troubě stehýnka mezitím chytily krásnou barvu. K pití jsem zvolil Starobrno Medium, 11 ležák. Následně u kávičky jsme se dorazili bábovkou. A v noci jsem zažil svůj první žlučníkový záchvat..
 
 Poznámka k receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem:
 Při hledání technologického postupu k zítřejšímu obědu na mě vykouklo z náhodných přesně to, co hledám a ještě jsem se u toho nasmála
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Kadlik                      Datum vložení: 06.07.2011                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: 2 husí stehna  husí prsa s kostí a kůží  /z mražáku, výhodná koupě po vánocích, z maďarské vykrmené husy, váha těchto tří kusů byla skoro tři kila/  sůl, kmín, pepř, oříšek kachního sádla, voda    zelí :  půl kila kysaného zelí /domácí/  5 cibulí  3 větší brambory  15 deka uzeného plecka  kachní sádlo  3 stroužky česneku  sůl, kmín, trošku cukru    knedlík i s jedním pivem na místě vypitým pořízen v nádražním bufetu    bábovka  půl kila polohrubé mouky  30 deka cukru moučka  7 vajec  30 deka tuku - použil jsem máslo a Heru, asi půl na půl  3 deci mléka  10 deka mletých ořechů  zbytek kandovaného ovoce  zbytky čokolád  1 prdopeč  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kadlíkovo husoknedlozelo s poobědovým moučníčkem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |