|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Kačenky slaný koláčRecept na Kačenky slaný koláč je zařazen v kategorii slané pečivo.
        K přípravě Kačenky slaný koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 250g listového těsta  2 bílé papriky  200ml smetany ke šlehání 30%  250g anglické slaniny  200g eidamu  cca 5 sušených rajčat v oleji  1 vejce  2 PL hladké mouky  sůl, pepř, sušený granulovaný česnek (není tak ostrý jako čerstvý)   oregáno (nemusí být)  mouka na vyválení těsta  vejce na potření okrajů.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Kačenky slaný koláčRecept na Kačenky slaný koláč:Anglickou slaninu nakrájíme na maličké kostičky a na sucho smažíme na  pánvi, aby pustila co nejvíc tuku a byla křupavá. Omastek pak slijeme a slaninu osušíme na papírovém ubrousku. Mezi tím si rozválíme listové těsto, a vyložíme jím formu na koláč, kterou jsme vymazali máslem nebo olejem. Dno propícháme vidličkou a poklademe křupavou slaninou, papriku zbavíme jadřinců, podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky a poklademe na slaninu, eidam asi na 1cm velké kostky rovnoměrně rozházíme na papriku. V hrnku si rozmícháme vidličkou šlehačku s vajíčkem, špetkou soli, pepře a půl kávové lžičky česneku. Přidáváme postupně mouku. Když je vše rozmícháno, rovnoměrně rozlijeme na koláč a poklademe sušenými rajčaty, pokrájenými na větší kusy. Těsto po okrajích stlačíme prsty těsně nad hladinu náplně (aby se nám po upečení koláč dobře krájel) a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 180 stupňů cca 20 minut, dokud není koláč zlatavý a náplň ztuhlá. Výborně chutná teplý i studený k bílému vínečku :-)   Dobrou chuť.
 
 Poznámka k receptu na Kačenky slaný koláč:
 Koláč jsem zkoušela i s barevnou paprikou (kapií, vypadal sice krásně barevně ale nebylo to ono, chutnalo to moc paprikově. Také jsem jednou zaměnila papriku za orestované žampiony a také to nebylo špatné, ale originál mi chutnal nejvíc :-) .
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kačenky slaný koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: katrrina  (Kateřina Janoušková)                      Datum vložení: 02.12.2010                      Počet porcí: 8                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Slané pečivo 
                      Suroviny: 250g listového těsta  2 bílé papriky  200ml smetany ke šlehání 30%  250g anglické slaniny  200g eidamu  cca 5 sušených rajčat v oleji  1 vejce  2 PL hladké mouky  sůl, pepř, sušený granulovaný česnek (není tak ostrý jako čerstvý)   oregáno (nemusí být)  mouka na vyválení těsta  vejce na potření okrajů |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kačenky slaný koláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kačenky slaný koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kačenky slaný koláč
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |