|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Jablkový koláč s ořechovou zálivkouRecept na Jablkový koláč s ořechovou zálivkou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Jablkový koláč s ořechovou zálivkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Cesto : 300 g polohrubej múky, 125 g masla, štipka soli, cca 1 dl vody ( toľko, aby sa dalo vymiesiť cesto ), ½ lyžičky prášku do pečiva  Náplň : 500 g jabĺk, 20 g masla, 60 g práškového cukru, kalíšok rumu  Hmota na poliatie : 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 100 ml mlieka.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Jablkový koláč s ořechovou zálivkouRecept na Jablkový koláč s ořechovou zálivkou:Náplň :   Jablká narežeme na malé kocôčky. Z cukru a masla upálime svetlý karamel, zalejeme rumom a rozvaríme. Vložíme jablká a dusíme dovtedy, kým sa všetka tekutina nevyparí.    Hmota na poliatie :   Vajcia vyšľaháme s cukrom, premiešame s mletými orechami a mliekom.    Z prísad vypracujeme cesto a vyložíme ním okrúhlu formu ( väčšieho priemeru ) tak, že vyložíme aj boky. Na cesto rozložíme jablkovú náplň a zalejeme hmotou na poliatie.   Pečieme pri strednej teplote.   Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
 
 Poznámka k receptu na Jablkový koláč s ořechovou zálivkou:
 Terezka, dobre to vypadá, dávam do oblúbených a bodík ide
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkový koláč s ořechovou zálivkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: tejaja                      Datum vložení: 30.11.2010                      Počet porcí: 2                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: Cesto : 300 g polohrubej múky, 125 g masla, štipka soli, cca 1 dl vody ( toľko, aby sa dalo vymiesiť cesto ), ½ lyžičky prášku do pečiva  Náplň : 500 g jabĺk, 20 g masla, 60 g práškového cukru, kalíšok rumu  Hmota na poliatie : 2 vajcia, 100 g práškového cukru, 80 g mletých orechov, 100 ml mlieka |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkový koláč s ořechovou zálivkou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkový koláč s ořechovou zálivkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkový koláč s ořechovou zálivkou
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |