| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Hráškové rizoto s mátou
        Recept na Hráškové rizoto s mátou je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Hráškové rizoto s mátou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          200g rýže arborio  750ml-1l vývaru  1 cibule  1-2 stroužky česneku  150g mraženého hrášku  100g mladých hráškových lusků  20g parmazánu  50g másla  1 hrst mátových lístků  1 lžička soli  1 lžíce olivového oleje  zakysaná smetana.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Hráškové rizoto s mátou
      Recept na Hráškové rizoto s mátou: Mátu a sůl dáme do hmoždíře a utřeme do pasty. Poté vmícháme olej a odložíme stranou. Cca 20g másla necháme rozehřát ve středně velkém hrnci. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a opékáme za občasného míchání 4–5min. Vsypeme rýži a za stálého míchání opékáme 1–2min. Poté vlijeme prvních 250ml vývaru, vaříme, necháme rýži absorbovat tekutinu. Tento postup opakujeme ještě 2x-3x. Celkem se rýže vaří asi 20–25min, pak je al dente. Vmícháme parmazán, zbytek másla, oba typy hrášku, které jsme si předem spařili a opepříme. Část mátové pasty vmícháme a část necháme na ozdobu spolu se zakysanou smetanou.
  Poznámka k receptu na Hráškové rizoto s mátou: http://www.facebook.com/MishkaDiary    Už delší dobu se chystám vyzkoušet opět nějaký ten receptík z Albertovské kuchařky. Do oka mi padlo toto rizoto, ale nikde jsem nemohla sehnat lusky. Jakmile jsem na ně nedávno narazila na farmářských trzích, bylo vyhráno.  (Projekt: Albert)      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hráškové rizoto s mátou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: MishkaCZ                      
 - Datum vložení: 13.09.2014                      
 - Počet porcí: 4                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      
 - Suroviny: 200g rýže arborio  750ml-1l vývaru  1 cibule  1-2 stroužky česneku  150g mraženého hrášku  100g mladých hráškových lusků  20g parmazánu  50g másla  1 hrst mátových lístků  1 lžička soli  1 lžíce olivového oleje  zakysaná smetana
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hráškové rizoto s mátou,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hráškové rizoto s mátou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hráškové rizoto s mátou
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |