|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Hovězí oháňka na černoRecept na Hovězí oháňka na černo je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Hovězí oháňka na černo budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg hovězí oháňky  2 cibule  máslo  horký vývar  asi 2 cm oddenku  zázvoru  1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně)   2-3  bobkové listy  2 lžičky sušeného  tymiánu  3 lžičky švestkových povidel  1 vrchovatá lžíce hladké mouky  sůl  pepř  ocet.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Hovězí oháňka na černoRecept na Hovězí oháňka na černo:Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne.  V kastrole, který lze vložit do trouby, rozehřejeme 2-3 lžíce másla a maso na něm opékáme ze všech stran dohněda. Mezitím nakrájíme na větší kusy cibuli a oloupaný zázvor a přihodíme k masu. Přidáme bobkový list a opékáme.  Troubu rozehřejeme na 180°C. Ve chvíli, kdy se cibule s masem začíná hodně přichytávat ke dnu kastrolu, podlijeme vývarem do třetiny výšky masa. Přiklopíme pokličkou a vložíme do rozehřáté trouby. Dusíme 2 a půl až 3 hodiny, přičemž kontrolujeme a zhruba po 20-30 minutách podléváme vývarem a poléváme kusy masa.  Maso je hotové ve chvíli, kdy se viditelně odděluje od kosti. Vyjmeme ho, ponecháme odpočívat v alobalu a výpek v kastrolu přendáme na plotýnku. Prudce odpaříme přebytečnou tekutinu a zbylý tuk zasypeme moukou. Promícháme, prosmahneme, zalijeme teplým vývarem do hustoty omáčky a při stálém prošlehávání přidáme švestková povidla. Provaříme 20-30 minut a stále hlídáme. Na závěr omáčku přecedíme (nebo jen odstraníme kousky zázvoru a bobkové listy) a podle chuti zastříkneme octem - cca 1 lžičkou.
 
 Poznámka k receptu na Hovězí oháňka na černo:
 Toto na mne vykouklo z náhodných a vypadá to skvěle,hned bych ochutnala +1
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí oháňka na černo, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Eliza                      Datum vložení: 13.01.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 1 kg hovězí oháňky  2 cibule  máslo  horký vývar  asi 2 cm oddenku  zázvoru  1-2 lžičky sušené mleté citrónové kůry (i čerstvé, ale potom méně)   2-3  bobkové listy  2 lžičky sušeného  tymiánu  3 lžičky švestkových povidel  1 vrchovatá lžíce hladké mouky  sůl  pepř  ocet |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí oháňka na černo,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí oháňka na černo - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí oháňka na černo
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |