|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) je zařazen v kategorii houby.
        K přípravě Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 půl košíku čerstvě nasbíraných hub (hříbky, podhříbky, kozáci…)  5-6 brambor (dle strávníků)  1/3 kostky másla  2ks cibule  kelímek kysané smetany  2 PL hl. mouky  1  bobkový list   3 kuličky nového koření  kmín  pepř  sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)Recept na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu):Houby očistíme, pokrájíme na kousky. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky ( aby se vešly na půl lžíce:-)), zalijeme do roviny vodou, dobře osolíme, přidáme kmín, bobkový  list, nové koření a necháme stát.   V širším kastrolu rozpálíme máslo, přidáme najemno pokrájenou cibuli a dozlatova osmahneme. Přidáme houby, ČL kmínu, podlijeme 1/2 šálkem vody, promícháme, přikryjeme pokličkou a při občasném míchání dusíme asi 15-20 min.    Poté odkryjeme, necháme odpařit většinu vody, odstavíme a necháme stydnout.  Podpálíme brambory a v menším hrnci smažíme zvolna na 1 PL másla světlou jíšku, připravíme si metličku a když jsou brambory měkké, vyjmeme bobkový list a nové koření a vodou z brambor zalijeme jíšku. Metličkou rozmícháme, aby se neutvořily hrudky a vaříme asi 10 min.   Do tohoto základu přidáme dle potřeby asi 2-3 naběračky podušených hub, přidáme smetanu, opatrně dosolíme ( voda z brambor je slaná! ), necháme projít varem.  Podáváme s uvařenými brambory a pojídáme lžící.    Zbytek hub dáme do čvrtkilových krabiček od másla nebo do mikrotenových pytlíčků zamrazit. Ty můžeme v zimě použít do čehokoliv "na houbách".
 
 Poznámka k receptu na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu):
 Houby a smetana jsou dobré kamarádky
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Tom Beyk                      Datum vložení: 07.12.2012                      Počet porcí: 3-4 (dle potřeby)                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Houby 
                      Suroviny: půl košíku čerstvě nasbíraných hub (hříbky, podhříbky, kozáci…)  5-6 brambor (dle strávníků)  1/3 kostky másla  2ks cibule  kelímek kysané smetany  2 PL hl. mouky  1  bobkový list   3 kuličky nového koření  kmín  pepř  sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Houby na smetaně s brambory (+ houby na zimu)
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |