|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Gratinovaný platýzRecept na Gratinovaný platýz je zařazen v kategorii ryby.
        K přípravě Gratinovaný platýz budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 850 g  filetů platýze  z Limandy  ½ citrónu  1 PL kořenící směsi na ryby  hladká mouka na obalení ryb  200 g hlívy ústřičné  1 mladá cibulka i s natí  3 PL oleje  sůl, pepř, drcený kmín    Na bešamel:   30 g másla  30 g hladké mouky  300 ml mléka  sůl, pepř  100 g nastrouhaného parmezánu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Gratinovaný platýzRecept na Gratinovaný platýz:Porce ryb  očistíme, osušíme papírovou utěrkou do sucha, porce osolíme, pokapeme citrónem, posypeme kořenící směsí na ryby a necháme dvě až tři hodiny odležet v chladu.  Z mouky a z másla si uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme studeným mlékem, poté ji  rozšleháme, ochutíme a povaříme. Do hotové omáčky vmícháme 2/3 sýra parmezánu a promícháme.   Na oleji zpěníme  pokrájenou cibulku i zelenou nať, přidáme pokrájenou hlívu ústřičnou, kmín, pepř a sůl a nepatrně podlijeme a dusíme, dokud nejsou houby měkké a tekutina odpařená. Ryby obalíme v hladké mouce, zprudka je opečeme na oleji a poté přendáme do zapékací nádoby. Jednotlivé porce pokryjeme houbami, přelijeme omáčkou se sýrem a zapečeme vše v předem vyhřáté troubě. Před koncem zapékání posypeme vše připraveným sýrem a dopečeme do zlatova.  Vypneme a podáváme s bramborem nebo s pečivem.
 
 Poznámka k receptu na Gratinovaný platýz:
 pipre:Jani u nás parmazán k sehnání je, ale je to cenová pecka koupila jsem jen jednou k vůli receptu, ale už také nahrazuji jinými druhy  Ivi receptík je hezký+10
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Gratinovaný platýz, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: varilamyskakasicku  (Ivka)                      Datum vložení: 09.05.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Ryby 
                      Suroviny: 850 g  filetů platýze  z Limandy  ½ citrónu  1 PL kořenící směsi na ryby  hladká mouka na obalení ryb  200 g hlívy ústřičné  1 mladá cibulka i s natí  3 PL oleje  sůl, pepř, drcený kmín    Na bešamel:   30 g másla  30 g hladké mouky  300 ml mléka  sůl, pepř  100 g nastrouhaného parmezánu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na gratinovaný platýz,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Gratinovaný platýz - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Gratinovaný platýz
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |