|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Fenykl s jablky a bílým vínemRecept na Fenykl s jablky a bílým vínem je zařazen v kategorii přílohy.
        K přípravě Fenykl s jablky a bílým vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 větší hlíza fenyklu  1 velká cibule  2 červená jablka (mohou být jakákoliv, ale červená v pokrmu lépe vypadají:-) )  1 lžíce másla  1 lžíce olivového oleje  lžička cukru  sůl  cca 100ml bílého vína.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Fenykl s jablky a bílým vínemRecept na Fenykl s jablky a bílým vínem:Cibuli oloupeme, fenykl očistíme, rozpůlíme a vyřízneme tvrdý střed, jablka rozčtvrtíme a odstraníme jadřinec. Vše pokrájíme na měsíčky. Na  pánvi rozehřejeme máslo společně s olejem, přidáme cibuli, po chvilce i fenykl a restujeme dosklovita. Poté přihodíme jablka, zasypeme lžičkou krupicového cukru a smažíme, dokud zelenina i jablka nezezlátnou. Zalijeme bílým vínem a společně necháme dusit až do téměř úplného vyvaření tekutiny. Osolíme, ochutnáme a pokud je fenykl ještě příliš tvrdý, přidáme  malinko vína a doděláme. Zelenina však má být "na skus", nikoliv rozdušená...  Podáváme jako přílohu k masu (my jsme dnes měli s tmavou treskou na másle a citronovém pepři) nebo i jako lehké samostatné jídlo.
 
 Poznámka k receptu na Fenykl s jablky a bílým vínem:
 Zajímavé
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Fenykl s jablky a bílým vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Danca                      Datum vložení: 12.05.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Přílohy 
                      Suroviny: 1 větší hlíza fenyklu  1 velká cibule  2 červená jablka (mohou být jakákoliv, ale červená v pokrmu lépe vypadají:-) )  1 lžíce másla  1 lžíce olivového oleje  lžička cukru  sůl  cca 100ml bílého vína |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na fenykl s jablky a bílým vínem,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Fenykl s jablky a bílým vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Fenykl s jablky a bílým vínem
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |