|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bystřické fašaňkové koblihyRecept na Bystřické fašaňkové koblihy je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
        K přípravě Bystřické fašaňkové koblihy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g hladké mouky  100 g krupicového cukru  100 g změklého másla  250 ml mléka    42 g droždí    4 žloutky      sůl, panák Rumu, olej na smažení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bystřické fašaňkové koblihyRecept na Bystřické fašaňkové koblihy:Do osolené mouky udělám důlek, vsypu lžičku cukru z celkového množství, rozdrobím droždí a zaleju vlažným mlékem. Žloutky ušlehám se zbytkem cukru a změklým máslem a panákem Rumu a po vykynutí kvásku vleju do mísy ke kvásku a mouce. Vypracuju vláčné těsto a odložím na teplé místo kynout. Po vykynutí a vyklopení na desku se silikonovou podložkou lehce propracuju a rozdělím na stejnoměrné kousky. Nechám chvilku odpočinout a mezi prsty tvořím bochánky s důlkem uprostřed. Ty potom v rozpáleném oleji smažím dozlazova. Smažím nejprve stranou s důlkem dolů!!
 
 Poznámka k receptu na Bystřické fašaňkové koblihy:
 Při zdobení se fantazii meze nekladou, stačí pocukrovat nebo důlek naplnit našlehaným sladkým bílkovým sněhem, tvarohovou pěnou, marmeládou, povidly ... co chuťe ráčí :))  Recept jsem v týdnu dostala od paní Libušky, která nám v práci uklízí a občas nám nějakou tu dobrotu přinese ochutnat a protože byly jak pápěří vyzkoušela jsem a s jejím svolením posílám dál. V její rodině se dědí už od praprababičky.  Receptů na koblihy je tady spousta, ale žádné v tomto poměru a složení surovin. Poctivě jsem hledala! :))
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bystřické fašaňkové koblihy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: senky  (Jana)                      Datum vložení: 16.04.2012                      Počet porcí: cca 48 kousků (podle velikosti)                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Smažené 
                      Suroviny: 500 g hladké mouky  100 g krupicového cukru  100 g změklého másla  250 ml mléka    42 g droždí    4 žloutky      sůl, panák Rumu, olej na smažení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bystřické fašaňkové koblihy,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bystřické fašaňkové koblihy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bystřické fašaňkové koblihy
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |