|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bylinkové rizotoRecept na Bylinkové rizoto je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Bylinkové rizoto budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300g přírodní rýže,  1l kuřecího nebo zeleninového vývaru,  1 pórek,  1 cibule,  2 stroučky česneku,  1/2 citrónu,  1 lžíce olivového oleje,   malý rajčatový protlak,  1 lžíce  tymiánu, 1 lžíce majoránky,   1 svazeček petrželky,  1 lžíce másla,  sůl a pepř,  parmezán na posypání (60g).
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bylinkové rizotoRecept na Bylinkové rizoto:Pórek nakrájíme na nudličky, cibuli a česněk nakrájíme na drobno. z citrónu si vymačkáme šťávu a nastrouháme kůru. Na oleji orestujeme pórek, cibuli a česnek, přidáme rýži a krátce opečeme. Přilijeme přibližně 1/3 vývaru s citronovou šťávou a kůrou, okořeníme tymiánem, majoránkou a rajčatovým protlakem. Přikryjeme pokličkou a zvolna asi 25 minut dusíme.   K rýži přimícháme nakrájenou petrželku, přilijeme zbytek vývaru, osolíme a dochutíme pepřem. Nepřikryté ještě asi 25 minut za občasného míchání zahříváme, dokud není rýže měkká. Nakonec necháme v hotovém rizotu rozpustit máslo.   Podáváme sypané parmezánem.
 
 Poznámka k receptu na Bylinkové rizoto:
 Kordy, tak jsem rizoto vyzkoušela, ještě nikdy jsem ho s rajč,protlakem a tolika bylinkama nedělala a tak jsem měla trochu strach, bude-li nám chutnat, udělala jsem ho málo a ejhle, ono bylo tak dobrý ale bohužel na přidání nezbylo, tak ho budu brzy opakovat  Přírodní rýži nemusíme, tak jsem dala Noe a parmezán nekupuji, byl tedy ementál. Dávám ti 3.bod a fotky
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bylinkové rizoto, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: kordy                      Datum vložení: 29.04.2012                      Počet porcí: 4                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: 300g přírodní rýže,  1l kuřecího nebo zeleninového vývaru,  1 pórek,  1 cibule,  2 stroučky česneku,  1/2 citrónu,  1 lžíce olivového oleje,   malý rajčatový protlak,  1 lžíce  tymiánu, 1 lžíce majoránky,   1 svazeček petrželky,  1 lžíce másla,  sůl a pepř,  parmezán na posypání (60g) |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bylinkové rizoto,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bylinkové rizoto - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bylinkové rizoto
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |