|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bůček v kysaném zelíRecept na Bůček v kysaném zelí je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Bůček v kysaném zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 600 g vepřového bůčku, 400 - 500g kysaného zelí /nejlépe domácího/, 1 jablko, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, polohrubá mouka, masox, kmín, pepř, sůl, anglická slanina 10 dkg.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bůček v kysaném zelíRecept na Bůček v kysaném zelí:1. Pěkný prorostlý bůček pokrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme a opepříme    2. V hlubší  pánvi nebo kastrolu ho opečeme /vyškvaříme/ tak dlouho, až pustí tuk.    3. Maso vyjmeme a dáme bokem.    4. Pokud máme tuku hodně, tak část slijeme a na zbylé části orestujeme do světle hněda cibuli nakrájenou nadrobno.Nakrájíme slaninu na kostičky a přidáme. Těsně před koncem restování vložíme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.    5. Přidáme pokrájené kysané zelí a nastrouhané jablko. Okmínujeme, přidáme půl - 1 kostku masoxu, podlijeme cca 1 dcl vody a dusíme pod poklicí cca 20 minut.    6. Pak zelí zaprášíme polohrubou moukou, pořádně promícháme, vložíme maso, přilijeme cca 1 dcl- 1,5 dcl vody a dusíme dalším 20 - 30 minut.    7. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory s orestovanou cibulkou.
 
 Poznámka k receptu na Bůček v kysaném zelí:
 Zdroj - Kuchařka Dona "nejlepší recepty" - mírně jsem si ho upravila.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bůček v kysaném zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: BILKOVAI  (Iveta Bílková)                      Datum vložení: 02.01.2012                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 600 g vepřového bůčku, 400 - 500g kysaného zelí /nejlépe domácího/, 1 jablko, 1 střední cibule, 4 stroužky česneku, polohrubá mouka, masox, kmín, pepř, sůl, anglická slanina 10 dkg |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bůček v kysaném zelí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bůček v kysaném zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bůček v kysaném zelí
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |