| Recept na Briošky - klasický francouzský receptRecept na Briošky - klasický francouzský recept je zařazen v kategorii moučníky - drobné pečivo.
        K přípravě Briošky - klasický francouzský recept budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. | 
    
      | Použité suroviny:
 20 g čerstvého nebo 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí  2 lžíce vody  375 g hladké mouky  2 lžíce krystalového cukru  1 lžička soli  5 vajec  15 g rozehřátého másla  dalších 175 g másla - nechat změknout při pokojové teplotě  kousek másla na vymazání formiček  na potření 1 vejce + 1 lžíce vody..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 | 
    
      | Recept na Briošky - klasický francouzský receptRecept na Briošky - klasický francouzský recept:Droždí rozpustíme v misce s vodou a cukrem. Přidáme rozšlehaná vejce, 15 g rozehřátého vlažného másla a mouku. Vypracujeme hebké nelepivé těsto (měla jsem asi větší vejce a musela jsem mouku přidávat - musíte ale postupně, aby těsto nebylo příliš hutné). Těsto potřeme lehce olejem ze všech stran, aby nelepilo, a necháme asi 1 hodinu vykynout. Pak do těsta hnětačem zapracujeme všechno změklé máslo. Když je máslo dokonale zapracované, necháme těsto odpočinout asi 5 minut (ale úplně ideální je dát těsto v této fázi dobře zakryté do chladničky a nechat do rána. Ráno pak začít péct a máte čerstvé briošky ke snídani. Briošky, chlazené přes noc jsou ještě jemnější), mezitím si vymažeme formičky košíčků (pokud nemáme originál brioškové) máslem. Těsto rozdělíme na dílky a z každého ještě uštípneme asi 1/4. Z větších kousků vytvoříme kuličky a posadíme je do košíčků. Do kuliček uděláme palcem důlek a do něj posadíme malou kuličku z odštípnutého kousku těsta. Necháme dokynout asi 30 minut. Pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě vyhřáté na 220°C, dokud nejsou briošky zlaté a lesklé. Vyklopíme a necháme vychladnout.    Briošky jsou jemné a vláčné, nepříliš sladké.
 
 Poznámka k receptu na Briošky - klasický francouzský recept:
 Typický tvar báboviček s nezbytným "knoflíkem" nahoře je jedním z příkladů klasické francouzské snídaně. S výtečnou domácí marmeládou a horkou kávou s mlékem :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Briošky - klasický francouzský recept, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 | 
    
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: zizala                      Datum vložení: 02.03.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Drobné pečivo 
                      Suroviny: 20 g čerstvého nebo 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí  2 lžíce vody  375 g hladké mouky  2 lžíce krystalového cukru  1 lžička soli  5 vajec  15 g rozehřátého másla  dalších 175 g másla - nechat změknout při pokojové teplotě  kousek másla na vymazání formiček  na potření 1 vejce + 1 lžíce vody. |  | 
    
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na briošky - klasický francouzský recept,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 | 
  
    
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Briošky - klasický francouzský recept - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Briošky - klasický francouzský recept
 
 
 | 
    
      | 
 |