|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) je zařazen v kategorii domácí pekárna.
        K přípravě Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 200 ml kefíru   50 ml uvařené melty  1 žloutek  2 PL oleje  1 KL cukru krupice  1 KL soli  500 g hladké mouky  2 PL slunečnicových semínek  1 PL celého máku  40 g droždí.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-):Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto- hnětení a kynutí bez pečení. Po ukončení programu přendáme těsto na pracovní podložku, trochu prohněteme, rozdělíme buď na 4 díly a zapleteme 2 večky ze dvou copů, nebo rozdělíme na 2 díly a uválíme dvě veky. Přendáme na plech na pečící papír a 30 minut necháme pod utěrkou přikryté kynout. Mezitím si zapneme a vyhřejeme troubu. Po 30 minutách potřeme vykynuté veky rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut na 3/4 výkon upéct. Já mám troubu plynovou, trochu mi připéká, tak po 6 minutách otáčím plech a dopékám dalších 6 minut. Je-li opravdu upečeno se přesvědčíme píchnutím špejlí do těsta. Ihned po upečení veky přendáme na mřížku vychladit.  Už jsem zkoušela i rozpustné Nescafé (50 ml), ale těsto se mi zdálo být trochu nahořklé:-(   Melta v těstě není cítit a hezky ho zabarví, že pečivo není úplně bílé.
 
 Poznámka k receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-):
 Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček  http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st...   za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 30.06.2011                      Počet porcí: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Domácí pekárna 
                      Suroviny: 200 ml kefíru   50 ml uvařené melty  1 žloutek  2 PL oleje  1 KL cukru krupice  1 KL soli  500 g hladké mouky  2 PL slunečnicových semínek  1 PL celého máku  40 g droždí |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-),
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |