|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Babiččina rozcuchankaRecept na Babiččina rozcuchanka je zařazen v kategorii sladká jídla.
        K přípravě Babiččina rozcuchanka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1 kg uvařených brambor ve šlupce den předem  Cca 650 g nakyslých jablek  4 vejce  200 g rozpuštěného másla  300 ml mléka  1 Pl  skořice,    Asi 200 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro diabetiky   Špetička soli  1 Pl citronové šťávy a kůra z 1 citronu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Babiččina rozcuchankaRecept na Babiččina rozcuchanka:Brambory po oloupání nastrouháme na velkých slzičkách, jablka nakrájíme na tenké plátky (já je neloupu).   Do šálku si připravíme směs z cukru a skořice  V hrnku si rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné, chladné máslo a mléko, citronovou šťávu a kůru.  Do pekáčku, kam dáme buď folii, pečicí papír, nebo ho dobře vymastíme, klademe vrstvu brambor – velice mírně osolíme a pocukrujeme, pak jablka, která taktéž ocukrujeme. Pak po vrstvách pokračujeme do vyčerpání, poslední vrstvou musí být brambory. Na ně nalijeme směs mléka a vajec.   Pečeme do růžova. Respektujeme vlastní troubu. Já pekla na 190 °C asi 30 min.  Chuťově lehce připomene žemlovku.    Místo mléka lze použít i smetanu. Já použila fruktozu pro diabetiky, ale lze krupici.    Ze zbylých plátků jablka můžeme uvařit kompot, kam přidáme hřebíček, muškátový květ, citron a podáváme společně.    Dá se jíst i studené    Zdroj: Rodinná kuchařka
 
 Poznámka k receptu na Babiččina rozcuchanka:
 magdalenka: Magdi, doopravdy bez mouky. Právě kvůli mužovi jsem zvolila tuhle variantu, ne tu Natřásanku, jak dala Jikotka, tam je právě navíc ta mouka a diabetici maj dost škrobu už v těch bramborách. O té folii a kolečkem na pizzu nebo tupou stranou nože vím - třeba opatrnosti  a vyzjkoušej, fakt je to moc dobré
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Babiččina rozcuchanka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: spagetka                      Datum vložení: 23.08.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Sladká jídla 
                      Suroviny: 1 kg uvařených brambor ve šlupce den předem  Cca 650 g nakyslých jablek  4 vejce  200 g rozpuštěného másla  300 ml mléka  1 Pl  skořice,    Asi 200 g cukru krupice nebo 50 g fruktozy pro diabetiky   Špetička soli  1 Pl citronové šťávy a kůra z 1 citronu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na babiččina rozcuchanka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Babiččina rozcuchanka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Babiččina rozcuchanka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |