|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Atajef - plnene arabske  livaneckyRecept na Atajef - plnene arabske  livanecky je zařazen v kategorii moučníky - smažené.
        K přípravě Atajef - plnene arabske  livanecky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 testo:  3 hrnky hladke mouky  1,5 hrnku mleka  2 hrnky vody  2 lzice cukru  1 lzice suseneho drozdi  1 prasek do peciva    orechova napln:  1 hrnek hrube pomletych vlasskych orechu  1 lzice cukru  1/2 lzicky  skorice    tvarohova napln:  250 g tvarohu (kostka)  1 zloutek  1 vanilkovy cukr  1 lzice cukru  trochu mleka    cukrovy nebo javorovy sirup na politi.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Atajef - plnene arabske  livaneckyRecept na Atajef - plnene arabske  livanecky:Vsechny suroviny na testo smichame, cimz vznikne ridsi testo, ktere nechame 1 hodinu (pri pokojove teplote) odpocivat. Po uplynuti doby testo znovu promichame (testo lehce nakynulo a zhoustlo).   Formu (silikonovy nebo kovovy krouzek o prumeru 10 cm) potreme lehce olejem, vlozime na stredne rozpalenou suchou  panev, vlijeme do ni trochu testa a pomalu smazime doruzova. Neobracime, testo se smazi pouze z jedne strany (viz.foto). Na vrchni strane nesmi zustat testo syrove, spise jen lehce zatahnute. Davka vystaci na 30 livanecku.   Livanecky nechame vychladnout.    Hrube namlete orechy smichame s cukrem a skorici.    Vsechny suroviny na tvarohovou napln dame do misky a vymichame hladkou napln, ktera nesmi byt ridka.    Vychladle livanecky plnime naplnemi tak, ze na kazdy livanecek dame vrchovatou lzicku naplne, prehneme v pulce a kraje poradne pritiskneme k sobe. Tim, ze je testo osmazeno pouze z jedne strany, je dobre tvarne (pruzne), kraje nepatrne lepive, cimz se dobre zaviraji.    Takto pripravene livanecky bud smazime ve vyssi vrstve oleje, nebo je pri 200 stupnich peceme 10 - 15 minut dozlatova.    Hotove je polijeme cukernym nebo javorovym sirupem a jeste teple podavame.
 
 Poznámka k receptu na Atajef - plnene arabske  livanecky:
 1 hrnek = 200 ml    Na smazeni lze pouzit formu na volska oka o prumeru 10 cm.    Plnene livanecky je mozne pred smazenim ci pecenim skladovat v mrazaku a dle potreby kdykoliv pouzit. Pred konecnou upravou se nerozmrazuji.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Atajef - plnene arabske  livanecky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: aisha                      Datum vložení: 12.01.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Smažené 
                      Suroviny: testo:  3 hrnky hladke mouky  1,5 hrnku mleka  2 hrnky vody  2 lzice cukru  1 lzice suseneho drozdi  1 prasek do peciva    orechova napln:  1 hrnek hrube pomletych vlasskych orechu  1 lzice cukru  1/2 lzicky  skorice    tvarohova napln:  250 g tvarohu (kostka)  1 zloutek  1 vanilkovy cukr  1 lzice cukru  trochu mleka    cukrovy nebo javorovy sirup na politi |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na atajef - plnene arabske  livanecky,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Atajef - plnene arabske  livanecky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Atajef - plnene arabske  livanecky
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |