|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na ZelíRecept na Zelí je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
        K přípravě Zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 12       kg              zelí bílé hlávkové  12       ks              cibule raději větší   1       balíček         kmín celý  30       dkg             sůl   2       kávové lžičky   pyrosulfit (vysvětlím v postupu)  3 1/2    litru vody  1 1/2    litru octa  60       tablet          sacharin   2       balíčky         Deko na zeleninu.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na ZelíRecept na Zelí:Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme. Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme. Necháme v chladu stát do druhého dne a opět pěkně promícháme, opět necháme stát do dalšího dne. Celkem by to takto mělo být 48 hod.  Zelí dobře napěchujeme do sklenic a zavíčkujeme a je hotovo.
 
 Poznámka k receptu na Zelí:
 Pyrosulfit je vinařský omezovač kvašení. Je nutné dodržet ty dvě ne příliš vrchovaté lžičky, ne že by natropil nějaké zlo, ale byl by cítit na chuti.  Takto upravené zelí lze používat jako vynikající zelný salát nebo použít na přípravu zelí jako sterilák. Říkají, že vydrží rok, ale tomu nevěřte,za týden jsme snědli už tři sklenice.  Nevím, jestli ten recept znáte, pokud ano a někoho naštve, tak ho klidně smažte.    Jinak dobrou chuť. RECEPT MÁM OD SOUSEDKY, BYL I SE VZORKEM.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: klukodvody  (Josef Senohrábek)                      Datum vložení: 31.12.2009                      Počet porcí: 26 sklenic                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Zeleninová jídla 
                      Suroviny: 12       kg              zelí bílé hlávkové  12       ks              cibule raději větší   1       balíček         kmín celý  30       dkg             sůl   2       kávové lžičky   pyrosulfit (vysvětlím v postupu)  3 1/2    litru vody  1 1/2    litru octa  60       tablet          sacharin   2       balíčky         Deko na zeleninu |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelí
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |