|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Zajíc na mrkviRecept na Zajíc na mrkvi je zařazen v kategorii jiné maso.
        K přípravě Zajíc na mrkvi budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Asi 400g zaječího masa, nejlépe stehno, 1 středně velká mrkev, lžíce másla, 3 kuličky nového  koření, 3 kuličky jalovce, 2  bobkové listy, půl cibule, koření Divočina, koření Čili-šípek, sůl, 100g slaniny, půl l kyselého mléka..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Zajíc na mrkviRecept na Zajíc na mrkvi:Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Roztopíme  v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření  a jalovec. Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka. Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem. Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso. Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.  Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.
 
 Poznámka k receptu na Zajíc na mrkvi:
 Tohoto zajíce jsem dělala před lety. Měla jsem recept od kamarádky a snad jsem jej ještě nezapoměla. Vzpomínám si, že bych vůbec nepoznala, že je to divočina a moc nám chutnalo. Maso v kyselém mléku stratí pachuť divočiny. Bylo to skvělé i dnes..
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zajíc na mrkvi, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Jana Remkova                      Datum vložení: 12.07.2012                      Počet porcí: 2 porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Jiné maso 
                      Suroviny: Asi 400g zaječího masa, nejlépe stehno, 1 středně velká mrkev, lžíce másla, 3 kuličky nového  koření, 3 kuličky jalovce, 2  bobkové listy, půl cibule, koření Divočina, koření Čili-šípek, sůl, 100g slaniny, půl l kyselého mléka. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zajíc na mrkvi,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zajíc na mrkvi - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zajíc na mrkvi
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |