|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Václavkové lasagneRecept na Václavkové lasagne je zařazen v kategorii houby.
        K přípravě Václavkové lasagne budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 plátky lasagní, 1 kg podpňoviek ( václaviek ), soľ, mleté čierne korenie, 50 g strúhaného syra  syrová omáčka : 4 lyžice hladkej múky, olej, mlieko, soľ, biele mleté korenie, 100 g strúhaného syra  paradajková omáčka : 500 g paradajok ( alebo 1 konzerva paradajok ), 2 červené papriky, soľ,   bazalka, cesnak.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Václavkové lasagneRecept na Václavkové lasagne:Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút.   Syrová omáčka : na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme  a po prechladnutí vmiešame strúhaný syr.  Paradajková omáčka : Paradajky a papriku narežeme na kocky, osolíme a rozvaríme ( asi 15 min ). Rozmixujeme a dokoreníme bazalkou a prelisovaným cesnakom. Ak je omáčka príliš riedka, vydusíme ešte tekutinu.   Do pekáča dáme polovicu syrovej omáčky a rozložíme pláty lasagní.   Na ne navrstvíme polovicu húb, uložíme ďalšiu vrstvu lasagní a zalejeme paradajkovou omáčkou. Uložíme druhú polovicu húb.   Zakryjeme treťou vrstvou lasagní a zalejeme zvyškom syrovej omáčky.  Pečieme v rúre pri strednej teplote, kým nie sú lasagne mäkké. Potom posypeme strúhaným syrom a zapečieme, kým sa neroztopí a nesfarbí dozlata.
 
 Poznámka k receptu na Václavkové lasagne:
 Inšpirovala si ma, začali mi rásť v rajóne podpńovky, tak som včera robila veľmi podobne - len tú "červenú" omáčku som robila trochu inak (na cibuli a cesnaku podusené václavky, na to paradajky a paprika atď). Bolo to výborné.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Václavkové lasagne, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: tejaja                      Datum vložení: 07.12.2013                      Počet porcí: 6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Houby 
                      Suroviny: plátky lasagní, 1 kg podpňoviek ( václaviek ), soľ, mleté čierne korenie, 50 g strúhaného syra  syrová omáčka : 4 lyžice hladkej múky, olej, mlieko, soľ, biele mleté korenie, 100 g strúhaného syra  paradajková omáčka : 500 g paradajok ( alebo 1 konzerva paradajok ), 2 červené papriky, soľ,   bazalka, cesnak |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na václavkové lasagne,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Václavkové lasagne - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Václavkové lasagne
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |