|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňákuRecept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 400g hovězího předního bez kosti  150g slaniny-měla jsem Valašský špek  2 velké cibule  2 velké mrkve  4 větší stroužky česneku  15cm kus přerostlejší cukety  2 pl oleje  2 kostky zeleninového bujónu  2 dl vody  libovolné nasekané bylinky na dochucení.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňákuRecept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku:Maso opláchneme a nakrájíme na stejně velké kostky. Slaninu nakrájíme na menší kostičky, jednu cibuli nakrájíme nadrobno, druhou na silnější půlměsíčky a česnek na plátky. Polovinu z jedné mrkve nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, zbývající jednu a půl mrkve nakrájíme na silnější3-4cm dlouhé špalíčky. Cuketu oloupeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme vnitřek s jádry a také nakrájíme na silnější špalíčky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme kostičky slaniny a drobně pokrájenou cibuli, 4minuty restujeme, pak přidáme pokrájené maso a necháme ho za stálého míchání zatáhnout. Poté přidáme půlměsíčky cibule, nastrouhanou polovinu mrkve, plátky česneku, vše důkladně promícháme, podlijeme 2dl vody, rozdrobíme 2kostky zeleninového bujónu, uzavřeme poklicí a pod tlakem na mírném plameni od doby varu dusíme 25minut. Pak hrnec ochladíme, otevřeme, přidáme špalíčky mrkve, cukety, znovu uzavřeme a od doby varu pod tlakem na mírném plameni dovaříme 3minuty. Hrnec odstavíme z ohně, otevřeme, přisypeme nasekané bylinky, promícháme a můžeme podávat. Jako přílohu jsem zvolila rýži, ale hodí se i brambory, nebo také jen čerstvé pečivo.
 
 Poznámka k receptu na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku:
 Na"gulášek"jsme chuť neměli, v lednici bylo z uvedených surovin od každého kousek a nám tím vzniknul príma oběd. Šťáva byla bezvadná i bez přidání dochucovacích prostředků, ale dle potřeby si každý může sůl i pepř dodat.Ještě nám zbyly 2porce, které po zaležení budou určitě ještě lepší.  Pokud budete dělat v obyčejném hrnci, musíte hlídat a dolévat tekutinu a po 3/4hodině občas píchnutím do masa zjistit, jak je měkké.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Anna Kocikova  (Drahuš)                      Datum vložení: 16.10.2011                      Počet porcí: 4 velké porce                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 400g hovězího předního bez kosti  150g slaniny-měla jsem Valašský špek  2 velké cibule  2 velké mrkve  4 větší stroužky česneku  15cm kus přerostlejší cukety  2 pl oleje  2 kostky zeleninového bujónu  2 dl vody  libovolné nasekané bylinky na dochucení |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šťavnaté kostky v cuketě s mrkví  dušené v papiňáku
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |