|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slaniněRecept na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
        K přípravě Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 vepřová srdíčka (1 srdíčko na 2 porce)  kořenová zelenina, celý pepř, nové  koření, sůl    fazolové lusky (používám mražené, cca 100 g na porci)  oblíbená slanina  sušená rajčata v oleji    domácí tatarka (viz postup)  brambory, olej z rajčat, hrubozrnná sůl, mletý kmín.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slaniněRecept na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině:Srdíčka:  Srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme vařit do studené vody spolu s   pokrájenou kořenovou zeleninou, kořením a solí. Je možné přidat i bujonovou kostku, jak je kdo zvyklý. Vaříme ¾ hodiny v tlakovém hrnci.  Pak srdíčka vyndáme, z vývaru můžeme přidáním oblíbené zavářky   udělat skvělou polívčičku.    Fazolky:  V jiném hrnci si dáme vařit osolenou vodu, vhodíme mražené fazolky a blanšírujeme asi 5 minut. Scedíme a prolijeme studenou vodou.  V  pánvičce opečeme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu,   přidáme sušená rajčata a fazolky, osolíme, opepříme. Stačí jen prohřát, fazolky musí zůstat „na skus“.    Domácí tatarka:  Smícháme si majonézu, bílý jogurt, pažitku, kyselé okurky nakrájené  na malé kostičky. Dochutíme, jak máme rádi – sůl, cukr, citr. šťáva atd… Pro barvičku je možné přidat trošku kečupu nebo koření na rajčata (z Lidlu). Když je moc hustá, zředím trochou mléka.    Pečené brambory – recept z Topek:  Brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, neloupeme, dáme na plech   s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem z rajčat. Každou   bramboru rozmáčkneme shora skoro na placku (jde to krásně paličkou   na maso), osolíme hrubozrnnou solí, posypeme mletým kmínem a   dáme 2 lžičky oleje ze sušených rajčat. Zapečeme dozlatova.
 
 Poznámka k receptu na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině:
 Rajčata si suším a nakládám sama – naučila jsem se dělat z cherry   rajčat v sušičce na ovoce, takže je nemusím krájet. Větší rajčata si pokrájejte na menší kousky.    http://www.toprecepty.cz/recept/19915-pecene-varen...
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: sunny.sofi                      Datum vložení: 14.06.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností 
                      Suroviny: vepřová srdíčka (1 srdíčko na 2 porce)  kořenová zelenina, celý pepř, nové  koření, sůl    fazolové lusky (používám mražené, cca 100 g na porci)  oblíbená slanina  sušená rajčata v oleji    domácí tatarka (viz postup)  brambory, olej z rajčat, hrubozrnná sůl, mletý kmín |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |