|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Smažené překvapeníRecept na Smažené překvapení je zařazen v kategorii houby.
        K přípravě Smažené překvapení budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 větší žampióny, anglická slanina, čabajka, salám Herkules, uzená cihla, 1-2 vejce, Solamyl, zelená petrželka a libeček, cibule, olej,   trojobal - strouhanka, hladká mouka, 2 vejce, trochu piva.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Smažené překvapeníRecept na Smažené překvapení:Žampióny opláchneme, vylomíme nožičku a klobouček žampiónu vydlabeme (viz foto) nejlépe malou lžičkou.  Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme do voňavorůžova. Žampiónové nožičky spolu s vydlabanou směsí z kloboučků nasekáme najemno, přidáme k cibulce a dusíme dosucha (až se odpaří šťáva).Odstavíme a necháme vychladnout.  Anglickou, čabajku i Herkules nakrájíme na teňounké plátky a z nich pak jemné nudličky, které ještě několikrát překrojíme napříč. Uzenou cihlu nastrouháme na hrubším (kerlubovém=kedlubnovém) struhadle. Zelenou petrželku s libečkem nasekáme najemno a vše nakrájené spolu s vajíčkem (nebo vejci podle množství) a škrobovou moučkou přidáme k orestovaným žampiónům a důkladně promícháme.  Touto směsí naplníme vydlabané žampióny, obalíme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje.  Podáváme s bramborovou kaší a tatarkou.
 
 Poznámka k receptu na Smažené překvapení:
 Plněné žampióny jsem naposled dělal snad před pěti léty a nevzpomenu si na zdroj, odkud jsem čerpal.  Domnívám se, že dnešní masová náplň je "předimenzovaná",použil jsem, co dům dal. Stačí kombinovat měkký salám s něčím chuťově výraznějším (angickou, čabajkou a pod.)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smažené překvapení, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Jenda1                      Datum vložení: 28.06.2009                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Houby 
                      Suroviny: větší žampióny, anglická slanina, čabajka, salám Herkules, uzená cihla, 1-2 vejce, Solamyl, zelená petrželka a libeček, cibule, olej,   trojobal - strouhanka, hladká mouka, 2 vejce, trochu piva |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smažené překvapení,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smažené překvapení - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smažené překvapení
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |