|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarkaRecept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka je zařazen v kategorii pomazánky.
        K přípravě Šmakonéza a Šmakounova tatarka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Šmakonéza:  100g Šmakouna natural  50ml řepkového oleje  50ml olivového oleje (panenského)  1 lžička dijonské hořčice  6 lžic rostlinného mléka    Tatarka:  šmakonéza  30g kyselých okurek  30g šalotky  1 limetka  sůl, pepř.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarkaRecept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka:Šmakouna si rozmělníme vidličkou a spolu s olejem vložíme do odměrného válce (pokud máte tyčový mixér bez něj, tak do vyšší sklenice). Důležité je, aby nádoba byla úzká, mixér se tam musí pohybovat jako píst. Tyč spustíme až na dno, zapneme a pomalu táhneme nahoru. Několikrát ještě projedeme, abychom získali hladkou lesklou konzistenci. Poté už jen vmícháme hořčici a postupně přidáváme mléko. Kdo má rád kyselejší, může přidat pár kapek citrónové šťávy. Můžete zkusit i variantu pouze olivovým olejem, do bramborového salátu se pro výraznou chuť nehodí, ale je dobrá k pečeným bramborám nebo třeba k rybě.  Tatarku uděláme naprosto jednoduše. Vezmeme si hotovou majonézu a promícháme s velmi jemně pokrájenou šalotkou, okurky strouhám najemno a dle chuti přidávám limetkovou šťávu. Osolím, opepřím a je hotovo.
 
 Poznámka k receptu na Šmakonéza a Šmakounova tatarka:
 http://www.facebook.com/MishkaDiary    Majonéza se v současnosti stala hrozným strašákem a symbolem nezdravého jídla, ale v domácím provedení to není tak zlé. Když to rozpočítáme na porce, vyjde vám pak, že jste snědli trošku žloutku a lžíci kvalitního oleje. No a pokud místo žloutku použijete Šmakoun, tak vám to žaludek určitě neprovrtá.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Šmakonéza a Šmakounova tatarka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: MishkaCZ                      Datum vložení: 09.08.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Pomazánky 
                      Suroviny: Šmakonéza:  100g Šmakouna natural  50ml řepkového oleje  50ml olivového oleje (panenského)  1 lžička dijonské hořčice  6 lžic rostlinného mléka    Tatarka:  šmakonéza  30g kyselých okurek  30g šalotky  1 limetka  sůl, pepř |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Šmakonéza a Šmakounova tatarka,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Šmakonéza a Šmakounova tatarka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Šmakonéza a Šmakounova tatarka
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |