| 
   
      
  
    
  
    
      
        Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
        Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
        K přípravě Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
       | 
     
    
          
          Použité suroviny:
          Těsto:  150 g hladká mouka  75  g máslo  kurka z půlky většího citrónu  trošku soli   5 lžic studené vody   Náplň:  500 g třešní s peckami  100 g másla   2 vajíčka  50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí   150 g hladké mouky   100 až 150 g moučkového cukru.       
        
  
        
       | 
       | 
      
        
	        Zvětšit obrázek
       | 
     
    
      
      Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
      Recept na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský: Ze změklého másla, mouky a vody uděláme těsto. Nezapomenout citronovou kůru, opravdu je třeba ostrouhat celou půlku většího citronu.   Z těsta uděláme bochánek a dáme na dvé hodinky do lednice. (Vajíčko tam není)!    Třešňová hmota na plnění:  Změklé máslo a prosátý cukr s jednou lžící horké vody vyšleháme do pěny. Přidáme umlete opražené mandle. Mícháme dál a postupně přidáme nejdřív jeden žloutek, pak druhý žloutek. Dobře našleháme, přidáme bílky a zase velice dobře prošleháme. Nakonec přidáme prosátou hladkou mouku a třešničky. Když se nám to zdá být velmi řídké, klidně přidáme ještě hladkou mouku.  Těsto si rozválíme rovnou na pomoučeném  pečícím papíře, jde to velmi lehce a naplníme směsí s třešněmi. Zarolujeme pomocí papíru a opatrně dáme na plech. Pečeme bez horkovzduchu na 170°C 45 minut do zlatova.   Řiďte se svoji troubou. Po upečení horký potřít důkladně rozpuštěným máslem - nešetřit.
  Poznámka k receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský: Nechat úplně vychladit až pak opatrně krájet. Lepší je podávat na druhý den. Šťáva z třešní vsákne do mouky v krému, takže všechno je vláčné.   Recept je od mé tchýně, je to lehký moučník a já ho peču i z višněmi, ten je podle mě ještě lepší než třešňový !   Dají se použit kompotované i mražené třešně, nechte je dvě hoďky trošku rozmrznot.      
    
      Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.     
        
       | 
     
    
      
        
          
            | 
              
             | 
             | 
            
             
            Doplňující informace:
                  
                           - Autor receptu: Veronika.Hrozna  (Veronika Hrozna)                      
 - Datum vložení: 16.09.2014                      
 - Počet porcí: 1 závin                      
 - Doba přípravy: n/a           
                      
 - Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády 
                      
 - Suroviny: Těsto:  150 g hladká mouka  75  g máslo  kurka z půlky většího citrónu  trošku soli   5 lžic studené vody   Náplň:  500 g třešní s peckami  100 g másla   2 vajíčka  50 g oloupaných,trošku opražených umletých mandlí   150 g hladké mouky   100 až 150 g moučkového cukru
                      
             | 
           
         
       | 
     
    
              
        Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
         
       | 
       
    
      
       
      
       
      Otázky a odpovědi týkající se receptu na Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
  Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Závin s třešňovo-krémovou náplní - maďarský
              
    
      
      
      
       | 
     
    
      
        
       
       | 
     
     
   |   
       
     | 
     | 
  
  
    
  
    
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání! 
 |   
 
     
     | 
    
 
  
    | Probíhající diskuze | 
   
  
    
Poslední diskutované recepty:
  hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
  Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
  Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
  Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
  Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
  Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |   
   
     |