|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčceRecept na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
        K přípravě Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g jablek,  šťáva z 1/2 citrónu,  200 g těstovin farfalle (motýlci),  1 lžička oleje,  sůl,  30 g másla,  1 malá cibule,  1 stroužek česneku,  2 vrchovaté lžíce hladké mouky,  2 – 2,5 dl zeleninového nebo masového vývaru (z bujónové kostky nebo masoxu),  3 tvarůžky, špetka mletého bílého pepře,  4 lžíce smetany,  3 – 4 lístky  rozmarýnu,  2 vejce,  0,2 dl jablečné pálenky,  tuk na vymazání a pár máslových vloček na povrch zapékané směsi..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčceRecept na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce:Jablka očistíme, zbavíme jader, pokrájíme na osminky a v misce je pokropíme citrónovou šťávou, aby nezhnědla. Těstoviny uvaříme na skus ve vařící, mírně osolené vodě, hotové scedíme a promícháme se lžičkou oleje. Cibulku pokrájíme najemno, dáme do kastrolku na rozpuštěné máslo, osmahneme dozlatova, přidáme hladkou mouku a zapražíme jíšku.   Z jíšky rozředíme bešamel vývarem, vmícháme utřený česnek, špetku mletého bílého pepře a rozdrobené tvarůžky, které necháme v omáčce rozpustit. Nakonec vlijeme smetanu, dochutíme solí a odstavíme. Do mírně vychladlé omáčky rozmícháme vejce, pár nastříhaných lístků rozmarýnu a přilijeme jablečnou pálenku.   Vymažeme tukem zapékací mísu, vložíme do ní jablka, uvařené těstoviny, zalijeme tvarůžkovou omáčkou, navrch dáme ještě pár jiskřiček másla a zapečeme.
 
 Poznámka k receptu na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce:
 K receptu nejsou žádné komentáře.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: honzam                      Datum vložení: 30.03.2013                      Počet porcí: 4-6                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Bezmasá jídla 
                      Suroviny: 500 g jablek,  šťáva z 1/2 citrónu,  200 g těstovin farfalle (motýlci),  1 lžička oleje,  sůl,  30 g másla,  1 malá cibule,  1 stroužek česneku,  2 vrchovaté lžíce hladké mouky,  2 – 2,5 dl zeleninového nebo masového vývaru (z bujónové kostky nebo masoxu),  3 tvarůžky, špetka mletého bílého pepře,  4 lžíce smetany,  3 – 4 lístky  rozmarýnu,  2 vejce,  0,2 dl jablečné pálenky,  tuk na vymazání a pár máslových vloček na povrch zapékané směsi. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zapečená jablka s motýlky v tvarůžkové omáčce
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |