|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnciRecept na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Brambory na 4 porce, 4 plátky vepřové krkovičky, 1 menší květák, 1 střední cibule, 2 větší vejce, olej, zhruba 150 - 200 g tvrdého sýru, sůl, mletý pepř..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnciRecept na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci:Římský hrnec zhruba na půlhodinku namočíme a připravíme si vše potřebné. Květák rozebereme na růžice a jen na krátkou dobu vložíme do osolené vařící vody a vyjmeme. Nakrájenou cibuli orestujeme do sklovita na malém množství tuku. Po částečném vychladnutí květák nasekáme nahrubo, přidáme taktéž trošku prochladlou orestovanou cibuli a 2 vejce, osolíme, opepříme a zamícháme. Syrové brambory nakrájíme na hrubší kostky, rozprostřeme na dno římského hrnce, osolíme, promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsky a na ni naklepané, osolené, opepřené a olejem pokapané vepřové plátky. Vše zasypeme strouhaným tvrdým sýrem, přiklopíme víkem, dáme do trouby, kterou v této chvíli teprve zapneme. Celková doba přípravy v troubě je hodinka a půl. Záleží na teplotě trouby. Ke konci přípravy odklopíme víko a necháme sýr zezlátnout, ale už hlídáme. Asi 10 minut. Jinak jídlu nemusíme věnovat žádnou pozornost a můžeme se věnovat jiné činnosti, svým koníčkům a zábavě :-)) Podávala jsem s míchaným kompotem a dělala jsem taky salát z pekingského zelí, kterému se říká čínské :-)) Zachutnala mi směs salátového koření od Vitany, tak ho dělávám docela často.
 
 Poznámka k receptu na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci:
 Jinak sebekriticky přiznávám, že jsem měla květák trochu víc uvařený než jsem chtěla a pak jsem ho nastrouhala na hrubém slzičkovém struhadle. Tak příště raději moc nevařit a nasekat na hrubší kousky.   Z masa můžeme použít i kýtu, nebo kotletky, pokud je maso libové, můžeme cibuli orestovat na nakrájené uzené slanině. A jinak koření si přidá každý podle svých zvyklostí, já nic nepřidávala.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Merylas                      Datum vložení: 02.06.2009                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: Brambory na 4 porce, 4 plátky vepřové krkovičky, 1 menší květák, 1 střední cibule, 2 větší vejce, olej, zhruba 150 - 200 g tvrdého sýru, sůl, mletý pepř. |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřové maso na bramborách  a květáku v římském hrnci
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |