|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkáchRecept na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách je zařazen v kategorii vepřové maso.
        K přípravě Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2kg kotlety bez kosti (kosti použijeme na vývar, lterým v případě potřeby podléváme)  10 stroužků česneku    Na marinádu:  5-6 PL olivového oleje  1 KL fenyklových semínek  šťáva z jednoho citronu  cca 8 snítek oregána  sůl  pepř       olivový olej  sůl  400g libovější slaniny  12 šalotek  1 velký celer  400ml červeného aromatického suchého vína  200ml vývaru ze zbylých kostí.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkáchRecept na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách:1. Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat.    2. Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami  dozlatova a také přemístíme do pekáče.  Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče.    3. Z  pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.
 
 Poznámka k receptu na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách:
 Inspirace: Apetit, upraveno
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Nikina                      Datum vložení: 05.06.2014                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Vepřové maso 
                      Suroviny: 2kg kotlety bez kosti (kosti použijeme na vývar, lterým v případě potřeby podléváme)  10 stroužků česneku    Na marinádu:  5-6 PL olivového oleje  1 KL fenyklových semínek  šťáva z jednoho citronu  cca 8 snítek oregána  sůl  pepř       olivový olej  sůl  400g libovější slaniny  12 šalotek  1 velký celer  400ml červeného aromatického suchého vína  200ml vývaru ze zbylých kostí |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |