|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Velikonoční mazanec bez kynutíRecept na Velikonoční mazanec bez kynutí je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
        K přípravě Velikonoční mazanec bez kynutí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 2 lžíce hrozinek  2 lžíce rumu  250 g hladké mouky  1 prášek do pečiva  nastrouhaná kůra z 1/2 citronu  75 g měkkého másla  75 g cukru  1/2 vanilkového cukru  1 - 2 vejce  250 g měkkého tvarohu  40 g nasekaných mandlí + asi 10g plátků mandlí na ozdobu  1 vejce na potření.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Velikonoční mazanec bez kynutíRecept na Velikonoční mazanec bez kynutí:Rozinky si alespoň na 30 min naložíme do rumu.  Připravíme si suroviny, je důležité aby měly všechny pokojovou teplotu!  miska č. 1 (větší):  Prosijeme! mouku, promícháme s kypřícím práškem a kůrou z citronu.  miska č. 2 (menší):   Ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a vejce do světlé pěny. Poté do této směsi přimícháme tvaroh.     Tuto tvarohovou směs přimícháme do mouky a vypracujeme těsto. Pokud je těsto moc řídké, přisypte mouku. Nakonec vpracujte i rozinky a nasekané mandle.    Vytvarujte bochánek, který ostrým nožem nařízněte do kříže, potřete rozšlehaným vejcem a posypteplátky mandlí.    Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 20 min, poté troubu zeslabte a dalších 20 min pečte při 150°C.    Po vyjmutí z trouby nechte chladnout při pokojové teplotě, tak se vám nestae, že by mazanec "splaskl". Mazance prý totiž nemají rádi přílišné změny teplot.    Skladovat by se měl, až zcela vychladlý, v mikrotenovém sáčku, zabalený v utěrce a skladovaný v uzaviratelné nádobě. Tak prý vydrží co nejdéle vláčný :-)    Počítejte s tím, že mazanec v troubě nabyde a trošku se rozjede. Pokud ho chcete vyšší než já, tak doporučuji udělat si kolem dokola z pečícího papíru kulatou formu a nabude vám spíš do výšky... :-)
 
 Poznámka k receptu na Velikonoční mazanec bez kynutí:
 Zdroj: časopis GURMÁN duben 2010
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční mazanec bez kynutí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: happy.lenulka  (Lenka Macháčková)                      Datum vložení: 29.05.2010                      Počet porcí: 1                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní 
                      Suroviny: 2 lžíce hrozinek  2 lžíce rumu  250 g hladké mouky  1 prášek do pečiva  nastrouhaná kůra z 1/2 citronu  75 g měkkého másla  75 g cukru  1/2 vanilkového cukru  1 - 2 vejce  250 g měkkého tvarohu  40 g nasekaných mandlí + asi 10g plátků mandlí na ozdobu  1 vejce na potření |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční mazanec bez kynutí,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční mazanec bez kynutí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční mazanec bez kynutí
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |