|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Velikonoční JidášeRecept na Velikonoční Jidáše je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
        K přípravě Velikonoční Jidáše budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 500 g hladké mouky    60 d cukr krystal    1 vanilkový cukr    40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného    2 dl smetany na šlehání 31%    1 dl voda    2 žloutky    1 citron-kůra   150 g máslo    1/2 ČLŽ sůl    med smíchaný s rumem podle chuti na potření.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Velikonoční JidášeRecept na Velikonoční Jidáše:1. Do mísy přesijeme mouku, osolíme,uděláme důlek vložíme žloutky a citronovou kůru. posypeme cukrem a vanilkovoým cukrem a sušeným droždím, lehce promísíme.     2. Mléko, máslo a vodu ohřejeme, až se máslo rozpustí a je teplé. Teplou směsí zaděláme těsto. Můžeme zadělat i v robotu s malými otáčkami. V ruce hněteme vařečkou, až se v něm dělají bubliny.     3. Lehce posypeme hladkou moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut kynout v teple.    4.  Z čerstvého droždí musíme nejdříve udělat kvásek, droždí, trošku mléka a cukru, jakmile vzejde, přidáme do těsta, dál je postup stejný.    5.  Vykynuté těsto dále již nezpracováváme. Utrhujeme kousky cca 50g. Ušouláme provázek o průměru 1 cm a zatočíme do šneku, konec zaštípneme do šneku, aby se nám neroztočil.     6. Na plech dáme pečící papír nebo ho jen potřeme máslem.      7.Poklademe šneky a pečeme při 185°C asi 20 minut, až zezlátne. Ještě horké šneky potíráme medovou směsí.   8.   Pocukrujeme moučkových cukrem.
 
 Poznámka k receptu na Velikonoční Jidáše:
 je to moc dobré dobrou chuť.  :-)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Velikonoční Jidáše, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: 45natalie                      Datum vložení: 27.07.2011                      Počet porcí: 1-5                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté 
                      Suroviny: 500 g hladké mouky    60 d cukr krystal    1 vanilkový cukr    40 g droždí čerstvé nebo 1 sáček sušeného    2 dl smetany na šlehání 31%    1 dl voda    2 žloutky    1 citron-kůra   150 g máslo    1/2 ČLŽ sůl    med smíchaný s rumem podle chuti na potření |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na velikonoční jidáše,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Velikonoční Jidáše - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Velikonoční Jidáše
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |