|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Třešňovo-mandlový koláčRecept na Třešňovo-mandlový koláč je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
        K přípravě Třešňovo-mandlový koláč budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 300 g vypeckovaných třešní  113 g rozpuštěného másla  2 vejce  80 ml mléka  150 g cukru krytstal  65 g hladké mouky  65 g polohrubé mouky  1,5 lžičky prášku do pečiva  55 g mletých mandlí  1 lžička vanilkového extraktu  ½ lžičky mandlového extraktu  Špetka soli.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Třešňovo-mandlový koláčRecept na Třešňovo-mandlový koláč:Vejce pokojové teploty vyšleháme s cukrem na nejvyšší otáčky (3-5 minut), až je hmota bílá, přidáme vanilkový i mandlový extrakt, vmícháme pomalu mléko a zchladlé rozpuštěné máslo, v míse si smícháme všechny sypké suroviny  a pomalu vařečkou zamícháme do těsta a přidáme třešně rozkrájené na čtvrtiny. Necháme si 14 třešní, které rozkrojíme na poloviny. Vylijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem a s okraji potřenými máslem. Pečeme na 200 stupňů 15 minut, potom koláč vyndáme, do kruhu dáme půlky třešní, a pečeme dále 15-20 minut, až je povrch zlatohnědý.
 
 Poznámka k receptu na Třešňovo-mandlový koláč:
 Extrakty jsou k sehnání např. v prodejnách Marks&Spencer, to co je většinou k vidění v supermarketech je jen aroma. Vyplatí se koupit pravý extrakt, je chuťově mnohem lepší a výraznější, stačí jedna lžička.  Zdroj: www.joyofbaking.com    V originálním receptu je 130 g all-purpose flour, což je americká mouka na pomezí naší hladké a polohurbé, já to řeším poměrem 1:1, ale možná by to šlo i jen z jednoho typu.
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Třešňovo-mandlový koláč, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: nigge  (Veronika Pořízková)                      Datum vložení: 18.08.2012                      Počet porcí: 10                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny 
                      Suroviny: 300 g vypeckovaných třešní  113 g rozpuštěného másla  2 vejce  80 ml mléka  150 g cukru krytstal  65 g hladké mouky  65 g polohrubé mouky  1,5 lžičky prášku do pečiva  55 g mletých mandlí  1 lžička vanilkového extraktu  ½ lžičky mandlového extraktu  Špetka soli |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na třešňovo-mandlový koláč,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Třešňovo-mandlový koláč - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Třešňovo-mandlový koláč
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |