|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Tátův gulášRecept na Tátův guláš je zařazen v kategorii hovězí maso.
        K přípravě Tátův guláš budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 1000 gr prorostlé kližky  1000 gr cibule  2 lžíce sádla  2 lžíce hladké papriky  1 lžička  pálivé papriky  1 lžíce hladké mouky  5 kuliček nového koření  pepř, sůl.
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Tátův gulášRecept na Tátův guláš:Na roztopeném sádle zesklovatíme nadrobno nasekanou cibuli. Omyté a osušené hovězí nakrájíme na menší kousky a ty zprudka orestujeme v cibulce, aby se zatáhlo. Hned zaprášíme paprikou, aby se lehce opražila, pak podlijeme cca deci vody nebo vývaru, aby nezhořkla. Přikryjeme dobře padnoucí pokličkou a necháme maso pustit šťávu.     Po cca 10ti minutách přidáme sůl, pepř a nové koření. Na mírném ohni dusíme doměkka  dle potřeby, klidně i přes dvě hodiny. Maso hlídáme, občas promíchneme, je-li potřeba, podlijeme vodou a nebo vývarem, ale jen tolik, kolik bylo původní šťávy z masa.    Půl hodinky před dovařením rozmícháme v 1,5 deci vody nebo zchladlého vývaru lžíci hladké mouky, za stálého míchání přilijeme ke guláši přes řídké síto a důkladně provaříme. Mícháme, aby se nepřichytil, je poměrně dost hustý.    Nejlépe chutná přes noc odleželý, podávaný s čerstvým pečivem.
 
 Poznámka k receptu na Tátův guláš:
 Za ty roky, co jsem vylétla z rodinného hnízda, jsem uvařila i jinde ochutnala spousty jiných gulášů, možná i lepších, tohle je ale taková "vzpomínka na domov". Prostě poctivej tátův guláš. :)
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Tátův guláš, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: LinaKucharka                      Datum vložení: 26.08.2013                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Hovězí maso 
                      Suroviny: 1000 gr prorostlé kližky  1000 gr cibule  2 lžíce sádla  2 lžíce hladké papriky  1 lžička  pálivé papriky  1 lžíce hladké mouky  5 kuliček nového koření  pepř, sůl |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na tátův guláš,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Tátův guláš - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Tátův guláš
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |