|  | 
 
  
    | 
    
      | Recept na Rizoto z BalkánuRecept na Rizoto z Balkánu je zařazen v kategorii drůbeží maso.
        K přípravě Rizoto z Balkánu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte. |  
      | Použité suroviny:
 Rýže(množství záleží pro kolik strávníků), 1 velký krůtí krk, nebo jiné drůbeží maso, cibule, 1 stroužek česneku, sterilovaná rajčata, 1 paprika, žampiony, kukuřice, hrášek, mletá červená paprika, 1 lžíce Worcesterové omáčky, pepř, sůl, olej, drůbeží vývar z vaření krku(může být z kostky)..
 
 
 |  |  Zvětšit obrázek
 |  
      | Recept na Rizoto z BalkánuRecept na Rizoto z Balkánu:Rýži uvaříme jak jsme zvyklí-dělám v mikrovlnce a krk uvaříme v osolené vodě do měkka. Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme česnek, papriku nakrájenou na menší kousky, sterilovaná rajčata a trochu je překrájíme na menší kousky, žampiony, kukuřici, hrášek, pepř, mírně osolíme a zalijeme jednou naběračkou vývaru z krku, necháme dusit. Až je vše na skus, přidáme červenou papriku, uvařený krůtí krk si obereme (je na něm dóst masa), překrájíme ho na menší kousky a přidáme ho k zelenině a ještě přilijeme Worcesterkou omáčku, dosolíme a smícháme s rýží, ještě dáme nějakou zelenou bylinku, já dala zelenou část lahůdkové cibulky.
 
 Poznámka k receptu na Rizoto z Balkánu:
 Recept je z časopisu a nám moc chutnalo, proto se s váma o něj dělím, i když vím, že rizot je tu dost, ale jiných! Rizoto je krásně šťavnaté. Místo žampionů jsem dala čerstvé lesní houby.  Ze zbylého vývaru z krku jsem udělala ještě polévku s nudličkama, tak udělá 1 krk službu na kompletní oběd!
 
 Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Rizoto z Balkánu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
      uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
 |  
      | 
          
            |  |  | Doplňující informace:
 
                           Autor receptu: Bibinka  (Janinka)                      Datum vložení: 02.12.2011                      Počet porcí: n/a                      Doba přípravy: n/a           
                      Zařazení receptu: Drůbeží maso 
                      Suroviny: Rýže(množství záleží pro kolik strávníků), 1 velký krůtí krk, nebo jiné drůbeží maso, cibule, 1 stroužek česneku, sterilovaná rajčata, 1 paprika, žampiony, kukuřice, hrášek, mletá červená paprika, 1 lžíce Worcesterové omáčky, pepř, sůl, olej, drůbeží vývar z vaření krku(může být z kostky). |  |  
      | Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na rizoto z balkánu,
        pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme 
 |  
      | 
  Otázky a odpovědi týkající se receptu na Rizoto z Balkánu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první 
 Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Rizoto z Balkánu
 
 
 |  
      | 
 |  |  
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |